Wie Brussel kent, gaat hier op café 

Geen stad waar het ’s avonds zo leeft als in Brussel! Studenten, expats en de echte Brusseleirs hebben te kiezen uit een breed scala van hippe bars en typische koffiehuizen. Maar als je even assez hebt van de Franse taal, kan je gelukkig terecht in de Vlaamse buurt! Als Vlaming/Brusselaar weet je alles gelukkig te appreciëren. Deze buurten met zijn cafés, maken de vijfhoek van Brussel nog knapper dan hij al is: 

1. Typisch Brussel

Het Goudblommeke in Papier

In Brussel zijn er een aantal cafés die al sinds mensenheugenis bestaan en nog steeds erg authentiek zijn gebleven. Het Goudblommeke in Papier is er zo één. Het heeft een artistieke geschiedenis en is nog steeds het café waar kunstenaar meets andere kunstenaar. 

Goupil le Fol

Jacques Brel op de achtergrond, Brusselse identiteit op de voorgrond. Goupil le Fol is geen café, het is een attractie. Tweedehands meubels, prullaria, de muren VOL kaders,… Geef je ogen de tijd en nip af en toe eens van die heeeeeerlijke fruitwijn!

Poechenellekelder 

Poechenellekelder ligt vlakbij Manneken Pis. Na het zien van een Manneken dat MAAR 58 cm groot is, heb je een frisse pint nodig!

Café le Coq 

Café Le coq is er eentje dat al verschillende generaties meedraait. En dat is er aan te merken. Op een wind van de Beurs en de AB.

2. Place Fontainas

Le Fontainas 

Een beetje gay is okay in le Fontainas. Maar wat hier vooral okay is, is het eten, de sfeer en het grote terras! 

Moeder Lambic 

Nog een topper die je in deze buurt vindt, is Moeder Lambic (Fontainas). Voor de bierliefhebber en dus ook voor de Vlaming 😉 In Sint-Gillis vinden we trouwens een tweede Moeder Lambic. 

3. Arenberg 

à la Mort Subite 

Nog zo’n biertempel is à la Mort Subite. Hier heb je de keuze uit 12 bieren van het vat en uit een groot aantal tafeltjes. Het interieur is nog authentiek, de grote ramen nodigen uit!

Scott’s Bar

Wie van Brussel-Centraal te voet naar het centrum wil, passeert langs Scott’s Bar! Met zicht op een kattin op een fiets, waar élke toerist een foto van maakt.

4. De Vlaamsesteenweg

Au Laboureur

Daar waar Vlaams de voertaal is en al zeker geen water bij de wijn wordt gedaan. Au Laboureur is er voor zijn gezellig terras.  

Café Roskam

Café Roskam is dan weer heel leuk om af en toe een concertje mee te pikken!

Monk Café 

We hebben de Monk met live optredens en verrukkelijke kaasplankjes. 

Au Daringman 

 Je gaat naar Au Daringman om Arno tegen het lijf te lopen. 

5. Vismarkt 

Café Merlo 

In een zijstraat van de Vlaamsesteenweg vinden we Café Merlo terug. Als je hier voorbij wandelt, wil je gewoon een kruk bijschuiven en een pintje bestellen. Hier sta je steevast buiten, tenzij het echt te koud wordt. Très flamand. 

Via Via 

Het café waar je alle nationaliteiten terugvindt ! Voor sociale avonden 🙂

5. Dansaertbuurt 

Café Bizon

Blues à volonté en live concertjes! 

Café Central 

Ten eerste is er Café Central: waar cultuur en café elkaar tegemoet komen. Hier pik je goede films, een leuk concert of een dj mee

Bar Beton

Ook Bar Beton ligt in de Dansaert buurt. Hier kom je ’s morgens voor een ontbijt, ’s middags voor een lunch, tegen 16u voor een koffie en als je portemonnee het nog toelaat, ’s avonds voor een cocktail. Groot terras, maar niet altijd plek! 

De Walvis 

Het sluiten van de Walvis bezorgde Brussel enige hartpijn, but he’s back! 

L’Archiduc

L’archiduc moet je ook kennen. Hier begin je wilde avonden. In het weekend is het er aangenaam druk en als je wil bestellen, roep je best de ziel uit je lijf. (Als een knipoog naar de barman/-vrouw niet werkt.)

6. Sint-Goriks / Saint-Géry

Zebra 

Saint-Géry is the place to be, dat weet toch iedereen! Een keuze maken is soms moeilijk tussen al deze toppers: Zebra, Le Roi des Belges, Mappa Mundo en Gecko Cocktail Bar!

Mappa Mundo

7. Het leven zoals het is: de student

Ritscafé

Het Ritscafé: voor studenten van het Rits, en anderen. Er wordt zoals in elk café wel eens te veel gedronken, maar studenten mogen dat. Zeker tijdens themafeestjes :).

Café Dépot

Een ander café waar studenten feesten als de beesten, is Café Dépot! En de Bonnefooi natuurlijk ook

Bonnefooi

4:00 AM: Gaan we naar huis of naar de Bonnefooi? Een concept dat iedereen die ooit buitenkomt, kent. Niet voor mensen die bang zijn van zatte gesprekken of kotsresten naast het toilet. En, echt wel, respect voor de barman. 

9. Op en rond de Grote Markt 

Le Roy d’Espagne 

Dit café ligt op de Grote Markt en lokt logischerwijs heel wat toerisme, net zoals het Hard Rock Café. 

L’Archipel 

L’Archipel is een bruine stadskroeg die in de plaats van café l’Aquarium kwam. Een café waar jong en oud geniet van een pint of iets straffer. Buiten zitten kan, wel alleen voor stadsmensen die tegen de drukte kunnen!

Les gens que j’aime

Dit (eet)café bevindt zich op de Zuidstraat. Ze beschikken over een gezellige mezzanine, maar ook beneden kan je fijn zitten. Een aanrader voor mensen met un petit creux.

Délirium café

Dit café kwam met ‘het grootste aanbod aan commerciële bieren’ in het Guinness Book of Records (2004). De pub ligt vlakbij de Grote Markt en is de uitvalsbasis voor zowel toeristen als eigen volk! 

Zoveel te doen in Brussel, om nog maar te zwijgen van zijn leuke restaurantjes en danscafés. Bruxelles, ma belle, is niet voor niets de hoofdstad! Maar inwoners van Brussel weten dat het ook erg de moeite is buiten de vijfhoek! 

Meer
Lees meer...