Wie een film opneemt in de gebouwen van Donald Trump, moet ook een gastrol voorzien voor hem 

Wie een film opneemt in de gebouwen van Donald Trump, moet ook een gastrol voorzien voor hem 

Dat Donald Trump graag in de spotlights staat, is geen geheim. Maar volgens Matt Damon, wil de Amerikaanse president veel meer dan je denkt. Trump is eigenaar van heel wat gebouwen, die af en toe worden gebruikt als filmsets. Nu heeft hij toch een speciale regel: als er wordt gefilmd in één van zijn gebouwen, dan wil hij een rol in de betreffende film. 

Donald Trump mag zich eigenaar noemen van verschillende gebouwen in de Verenigde Staten. De president geeft ook altijd de toelating om films op te nemen in zijn gebouwen. Een kleine voetnoot, de president heeft wel een regel: hij moet voorkomen in een scène van de film.

“Wanneer je opnames maakte in één van zijn gebouwen, moet je ook een gastrol schrijven voor Donald Trump”, vertelt acteur Matt Damon aan The Hollywood Reporter. In de dramafilm Scent of a Woman moest regisseur Martin Brest ook een rolletje voor hem bedenken. Volgens Damon was de hele crew veel tijd kwijt aan zo’n ‘onzin-scène’. “Donald Trump loopt binnen en Al Pacino moest ‘Hallo, meneer Trump’ zeggen.” Het is blijkbaar ook heel belangrijk om hem bij de naam te noemen.

Niet in beeld

Volgens Matt Damon moet je de scène niet per se in de film houden. Om toestemming te krijgen van Trump, was alleen maar een opname nodig. Nadien kon je de scène er makkelijk weer uitknippen. “In Home Alone 2 hebben ze hem erin gelaten.”

Hieronder zie je hoe Donald Trump, kleine Kevin verder helpt in Home Alone 2.

Gesponsorde artikelen