Wie heeft de grootste? Elon Musk en Jeff Bezos kibbelen op Twitter over hun raketten

Wie heeft de grootste? Elon Musk en Jeff Bezos kibbelen op Twitter over hun raketten

Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, is erin geslaagd om een raket te lanceren die daarna opnieuw op aarde landt. Daarmee zou het SpaceX van Elon Musk de loef afsteken, maar Musk is het daar niet echt mee eens. Zeker toen Bezos op Twitter begon te pochen, was het hek helemaal van de dam.

Net na de landing werd Bezos op Twitter nog gefeliciteerd door Musk.

Al wil hij meteen wel duidelijk maken dat er toch een verschil is, aangezien de raket niet snel genoeg vloog om een orbitale vlucht te maken.

Waardoor er veel minder energie nodig was:

Het verschil komt dus eigenlijk neer op een raketlancering voor een orbitale vlucht, wat SpaceX probeert, en een suborbitale vlucht, waar Blue Origin nu in geslaagd is. De ruimte start algemeen aangenomen op 100 kilometer boven de aarde. Als je daar aankomt met een snelheid van acht kilometer per seconde, dan ga je orbitaal. Is dat niet het geval, dan blijf je suborbitaal. En daar wou Musk toch even de aandacht op vestigen.

Jeff Bezos ging dan ook nog eens pochen over de prestatie op Twitter, de enige tweet die er voorlopig op zijn account staat. Het zeldzaamste dat er is, noemt hij zijn herbruikbare raket:

Waarop Musk uiteraard moest antwoorden dat het toch niet zo zeldzaam was, samen met een foto van de SpaceX Grashopper die ook al 6 suborbitale vluchten heeft uitgevoerd:

Is Jeff misschien vergeten dat SpaceX daar al twee jaar geleden mee begon? Nu zijn ze dus met orbitale landingen bezig. Zelfs op water.

En de allereerste herbruikbare suborbitale raket is zelfs nog veel ouder.

Reactie Bezos

Jeff Bezos heeft op Twitter niet gereageerd op de uithalen van Elon Musk, maar deed dat wel in een reactie aan nieuwssite Mashable. Daar zegt hij dat de raket van SpaceX in de ruimte zichzelf al afremt, waardoor de raket minder op de proef gesteld wordt bij de terugkeer in de atmosfeer. “Dus als er iets kan gezegd worden, dan is het toch wel dat de raket van Blue Origin zwaarder op de proef gesteld wordt. Bovendien is de verticale landing het moeilijkste aspect van allemaal. En dat is hetzelfde voor beide bedrijven.”

Gesponsorde artikelen