Wie in India op Valentijn het ‘L-woord’ gebruikt moet verplicht trouwen

Wie in India op Valentijn het ‘L-woord’ gebruikt moet verplicht trouwen

Ongetrouwde Hindoe-koppels die hun liefde uiten op sociale media op Valentijn, zullen gedwongen worden te trouwen. Een extremistische organisatie gaat online een ware heksenjacht organiseren.

Indische extremisten gaan sociale media afspeuren in een heksenjacht naar verliefde Hindoe-koppels op valentijn. Als je je liefde openbaar maakt word je verplicht te trouwen. Dat meldt alleszinds de conservatieve Hindu Mahasabha organisatie. Volgens de Times of India zegt Chandra Prakash Kaushik, de leider van de organisatie, dat zijn volgelingen elk sociaal medium zullen afspeuren op zoek naar koppels die hun gevoelens online uiten. 

Sociale media-teams

Je liefde tonen aan anderen in de week van Valentijn staat gelijk aan het niet gehoorzaam zijn aan de Indische waarden. Iedereen die gevonden wordt op Facebook, Twitter of WhatsApp, zal gevraagd worden adresgegevens en telefoonnummers uit te wisselen. De Hindu Mahasabha-aanhangers zullen dan voor jou verdere regelingen treffen. Volgens Prakash Kaushik, zijn momenteel al acht sociale media-teams gestationeerd in New Delhi. Indien mensen weigeren hun gegevens te geven, zullen de sociale media-teams de ouders van het koppel proberen te bereiken. Deze ouders kunnen dan bepalen of er getrouwd moet worden of niet.

Undercover

Verder zijn er ook undercoverteams op straat. Zij gaan iedereen controleren die bloemen of cadeautjes geeft, en indien nodig ter plaatse hun liefde bezegelen. Deze maatregel is voorlopig enkel van toepassing op Hindoe-koppels. Koppels met een ander geloof zullen zich soms wel aan een soort van zuiveringsritueel mogen verwachten.

De politie van New Delhi is momenteel op zoek naar de Hindu Mahasabha-aanhangers.

Een Indische satirische website haalt aan dat homoseksuele koppels die dag op straat bloemen aan elkaar moeten geven. Het is in India namelijk verboden voor homoseksuelen om te trouwen.

Twitter werd natuurlijk overspoeld door de grappige tweets:

Bron: time.com

Gesponsorde artikelen