Left Right
scrollTop top

Wie is A? Hier zijn de 20 meest verdachte personages uit Pretty Little Liars


Wie is A? Hier zijn de 20 meest verdachte personages uit Pretty Little Liars

Dé vraag die elke Pretty Little Liars-fan al jaren bezighoudt: wie is A? Morgen is het E-I-N-D-E-L-I-J-K zover! In de seizoensfinale van seizoen 5 is er de #bigAreveal. Wij hebben alvast 20 theorieën over wie het uiteindelijk zou kunnen zijn. Beginnen doen we met de personages die het minst verdacht zijn.

20. Emily Fields

Giphy

De kans is heel groot dat A één van de vier liars zelf is. Van de vier meisjes is Emily het minst verdacht aangezien Alison haar eerste grote liefde was. Zelfs nu nog betekent ze veel voor haar (ook al geeft Emily dat niet toe). Ze is ook heel medelevend en heeft al duidelijk gemaakt dat ze A écht haat. Dus Emily mogen we al van ons lijstje schrappen.

19. Mona Vanderwaal

Giphy
Mona was de eerste twee seizoenen al A en ook daarna leek ze nog betrokken bij het A-team. Maar nu nog altijd? Ondanks alle twijfels rond de zaak zijn we redelijk zeker dat Mona dood is. En ze onderzocht zélf wie A was voor ze ‘stierf’. 

18. Toby Cavanaugh

Giphy
Ondanks het feit dat hij al bij het A-team gezeten heeft, is de kans klein dat Toby A is. Hij heeft nochtans veel redenen om Alison te haten. Maar als politieagent zal hij zich wel niet bezig houden met het leven zuur te maken van de vier meisjes, onder wie zijn liefje Spencer. 

17. Melissa Hastings

Giphy
Het oudere zusje van Spencer Hastings is al heel de reeks een groot mysterie, maar ze woont nu al een tijdje in London waardoor de kans kleiner is dat zij A is. Hoe moeilijk is het om alles onder controle te houden van aan de andere kant van de wereld? En denk aan die dure gsm-rekeningen die ze dan zou hebben. 😉

16. Maya St. Germain

Giphy
Een theorie die heel het internet rondgaat: het ex-liefje van Emily leeft nog! We hebben nooit haar lichaam gezien en Nate, haar stalker, heeft nooit écht bekend dat hij haar vermoord heeft. En onthou: niemand is dood in Rosewood tot we het lichaam gezien hebben.

15. Paige Mccullers

Giphy
Nog zo iemand die van de radar verdwenen is: het andere (ex-)liefje van Emily. Paige is altijd een verdachte geweest in de hele A-kwestie. Maar Paige zit nu al een aantal afleveringen in Californië, wat nogal ver is van Rosewood … Maar laten we niet vergeten dat zij degene was die Emily bijna liet verdrinken, dus ze kan tot alles in staat zijn.

14. Noel Kahn

Giphy
Jupla, nog iemand die we al een tijdje niet gezien hebben! Noel maakte een kleine comeback bij het begin van seizoen 5, maar sindsdien is hij niet meer in beeld verschenen. Hij hielp Ali verdwijnen, en dat is niet echt iets voor A om te doen. Maar ja, anything can happen!

13. Caleb Rivers

Giphy
Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze cutie A is, maar we mogen hem niet uit het oog verliezen. Caleb is namelijk SUPERgoed met computers, zoals A, maar hij gebruikt dit talent wel om de liars en zijn liefje Hanna te helpen. Hij verdween ook voor een half seizoen voor zijn eigen show ‘Ravenswood’, dus hij was out of the picture. Dus hopelijk zit Caleb er voor niks tussen, want dat zou ons hart breken … toch?

12. Jenna Marshall

Giphy
Natuurlijk zit deze meid ook in ons lijstje. Jenna heeft genoeg motieven om A te zijn, want de meisjes hebben het haar allesbehalve gemakkelijk gemaakt. Maar ligt het niet te veel voor de hand? Ze is altijd al geheimzinnig geweest en ze heeft alsof gedaan dat ze blind was (kan ze nu zien of niet?). Maar zou ze het de liars nog niet vergeven hebben?

11. Jason DiLaurentis

Giphy
Jason is de oudere broer van Alison en mag natuurlijk niet ontbreken in onze lijst. Hij weet namelijk niets meer van de avond waarop zijn zusje verdween. En hij is ook altijd een beetje mysterieus geweest … Niet te vergeten: hij was close met Aria én hij is de halfbroer van Spencer. Maar toch, hoe verklaar je dan het feit dat hij in de liftkoker viel?

10. Peter Hastings

Giphy
De papa van Spencer en Melissa is ook een mogelijke verdachte. Hij zou Jessica DiLaurentis vermoord kunnen hebben, redenen genoeg. Maar zou hij zijn dochter en haar vriendinnen écht zo behandelen? Waarschijnlijk niet, maar je weet nooit …

9. Lucas Gottesman

Giphy
Ok, Lucas hebben we altijd een beetje creepy gevonden. En ja, hij heeft gewerkt voor het A-team. Maar nu nog steeds? Maybe. Aan motieven heeft Lucas geen gebrek, want Ali behandelde hem als een stuk vuil. Maar misschien heeft hij dit al verwerkt? Of juist niet? We zijn benieuwd.

8. Wren Kingston

Giphy
De knappe Britse dokter Wren mogen we zeker niet vergeten. Hij duikt in elk seizoen op kritieke momenten wel eens op. En hij pleegt mysterieuze telefoontjes waarvan we nog altijd het fijne niet weten. Plus hij is een arts, wat betekent dat hij onbeperkte toegang heeft tot geneesmiddelen en medische dossiers(!). Maar ook hij zit in London momenteel, samen met Melissa Hastings. 

7. Spencer Hastings

Giphy
De slimste liar van de vier. Tijdens seizoen 4 was ze zelf lid van het A-team, maar of ze dat nu nog altijd is? We doubt it. Ze gaat veel te hard op in de zoektocht naar A om er zelf iets mee te maken te hebben. Maar wie weet heeft Spencer wel een dubbelleven? We zouden er toch niet van schrikken, zeker niet na al haar medicatieproblemen.

6. Alison DiLaurentis

Giphy
Alison is héél lang verdachte nummer 1 geweest, maar na de laatste afleveringen is het bijna onwaarschijnlijk dat ze A is. Het ligt ook voor de hand mocht ze het zijn, toch? Ja , ze houdt van spelletjes spelen en liegen is haar favoriete hobby. Maar A zijn? Hmm …

5. Cece Drake

Giphy
Een naam die ook veel opduikt in de lijst van verdachten. Cece werd al eens ontmaskerd als één van de red coats, maar ze is daarna gevlucht voor de politie (met de hulp van Ali). Hoe weten we dat CeCe niet op de een of andere manier verbonden is met het A-team? Ze was er de nacht dat Ali levend werd begraven – aka dezelfde nacht dat Bethany Jong werd vermoord. Eén ding is zeker: ze heeft sowieso nog geheimpjes te onthullen.

4. Ezra Fitz

Giphy
Laten we één ding vaststellen: A heeft geld zat. Hoe kan hij/zij anders al die apparatuur kopen? En wie heeft er heel veel geld … Ezra. Hij zorgde al voor een plottwist in de vorige seizoensfinale, en wie weet heeft hij toch niet al z’n geld uitgegeven bij het schrijven van z’n boek? Dus onze favoriete leerkracht kan er ZEKER voor iets tussen zitten in de hele A-affaire.

3. Hanna Marin

Giphy

We hebben allemaal Hanna onderschat. Dit seizoen heeft ze bewezen dat ze heel wat in haar mars heeft en véél slimmer is dan we altijd gedacht hebben. Maar of ze A is? Hmm … Ze was wel heel close met Mona toen ze nog leefde, dus misschien is ze daardoor betrokken geraakt bij het A-team? We will see.

2. Andrew Campbell

Giphy
Andrew heeft zichzelf ook behoorlijk verdacht gemaakt in de laatste afleveringen. Hij zou wel eens in het A-team kunnen zitten, maar is hij de big boss? Nee, dat denken we niet. Waarom niet? Volgens Keegan Allen (Toby) zit A al sinds de allereerste aflevering in de serie. En deze knapperd zit er pas in sinds seizoen 3. Maar een sappig weetje dat hem verdacht maakt: toen Cyrus (die creepy gast die samenwerkte met Ali) in zijn ziekenhuisbed lag, kwam er een mummie-wannabe recht in een ander ziekenhuisbed. Die mummie droeg dezelfde sneakers als Andrew eerder in de aflevering. Toeval?

1. Aria Montgomery

Giphy
Ja ja, Aria staat bij de meesten op nummer 1 in het lijstje van verdachten. De A-sms’jes begonnen immers pas toen Aria terugkwam van IJsland én van alle liars heeft zij het minst geleden onder A. En wie weet werkt ze wel samen met Ezra … Who knows? Een beetje Bonnie & Clyde zou nog passen bij de serie 😉 Plus, van de vier meisjes is Aria de beste liar. Ken je trouwens het rijmpje nog van Mona in Radley? “Miss Aria, you’re a killer, not Ezra’s wife“. Interessante keuze van acroniem, toch? 

Ben je het niet eens met deze lijst? No problem! Morgen is het D-day en komen we er eindelijk achter! 

Giphy

And guess what? Er komen NOG twee seizoenen! <3

Giphy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…