Wie is Blanche, onze inzending voor het Eurovisiesongfestival?

Wie is Blanche, onze inzending voor het Eurovisiesongfestival?

Het Eurosongnummer van dit jaar, City Lights, heb je intussen wel al gehoord, maar ken je ook de persoon achter dat nummer? Blanche, de artiestennaam van Ellie Delvaux heeft een fantastische stem en géén muziekervaring, maar als ze met newsmonkey praat lijkt ze daar alvast helemaal niet al te nerveus over. Hoewel, het is een timide 17-jarige die België zal vertegenwoordigen.

Een optreden in het vijfde seizoen van de Waalse The Voice, daarmee begint het verhaal van Blanche, echte naam Ellie Delvaux for real. Ze zingt er een cover van Adele en daarmee komt ze in de belangstelling van Pierre Dumoulin, de man achter Roscoe. Hij aarzelt niet en maakt een nummer voor haar dat ingezonden wordt voor Eurosong: City Lights is het resultaat van die samenwerking en ’t is een absolute knaller.

Met haar hese stem en maar zeventien jaar oud is ze een aparte verschijning, ze zit nog op het atheneum in Ukkel, laatste jaar. Ze heeft een bomvol programma, zegt ze zelf: scouts bovenop alle professionele verplichtingen. Maar dat vindt ze niet erg, dan kan ze “heel af en toe eens school skippen.”

Blanche

Van waar haar artiestennaam precies komt? “Da’s m’n derde voornaam. Ik vind ‘m heel mooi en het is gewoon perfect als nom de scène”, zegt ze. En hoe reageren haar medeleerlingen op haar deelname? “Eigenlijk praten we daar niet te veel over. Ik praat wel veel met mijn dichte vrienden, maar da’s alles.”

Intussen probeert Blanche zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. Ze belooft een leuke show en dat ze niet alleen op het podium zal staan, maar de rest van de act is nog in mysterie gehuld. Nu nog “de stress overwinnen”, want ze blijft wel een introvert meisje dat nu moet opboksen tegen zo’n vijftig journalisten. Toch blijft ze er rustig bij, want met City Lights heeft ze sowieso wel een hit te pakken.

Hier is ie nog eens!

Gesponsorde artikelen