Wie is de rijkste zus van de Kardashian/Jenner-clan?

Wie is de rijkste zus van de Kardashian/Jenner-clan?

De familie Kardashian-Jenner is een van de bekendste families ter wereld. Moeder Kris Jenner heeft zes kinderen, maar vooral haar vijf dochters wisten zich elk op hun manier op te werken tot succesvolle en wereldberoemde celebrity’s en zakenvrouwen. Maar welke Kardashian/Jenner-zus is nu de rijkste?

Kris Jenner, geboren als Kris Houghton, is de moeder van de sociale media-fenomenen. Tijdens haar eerste huwelijk met advocaat Robert Kardashian kreeg ze vier kinderen: drie dochters, Kourtney (geboren in ’79), Kim (geboren in ’80) en Khloé (geboren in ’84), en één zoon, Robert (geboren in ’87).

Scheiding met Robert Kardashian, huwelijk met Bruce Jenner

Het huwelijk bleef echter niet duren en in maart 1991 vroegen ze de scheiding aan. Kris en Robert bleven wel vrienden tot zijn dood in 2003.

Amper één maand na haar scheiding, in april 1991 hertrouwde Kris met voormalig olympisch kampioen tienkamp Bruce Jenner, die sinds 2015 door het leven gaat als Caitlyn Jenner. Uit dat huwelijk kwamen Kendall (geboren in ’95) en Kylie Jenner (geboren in ’97) voort. Ben je nog mee? Bekijk hier anders de uitgebreide uitleg!

Kim Kardashian de bekendste …

Het bekendste lid van de familie is ongetwijfeld Kim Kardashian, vooral door haar huwelijk met rapper en producer Kanye West. Ze was in het begin dan ook de grootste ster van de realityshow Keeping Up with the Kardashians, maar ook haar zussen en halfzussen bouwden ondertussen een imperium uit. Daarbij konden ze allemaal rekenen op de steun van hun moeder en manager, ofwel momager, Kris Jenner.

Kim Kardashian, ondertussen moeder van North (5), Saint (2) en Chicago (5 maanden), is vooral bekend geworden op sociale media. Op Instagram heeft ze 114 miljoen volgers, op Twitter 60 miljoen. Voor een gesponsorde post op Instagram zou Kim Kardashian tot een half miljoen euro vragen.

Verder haalt ze ook inkomsten uit parfums waar ze haar naam aan verleent en haar kledingketen DASH die ze samen met Kourtney en Khloé heeft. De drie zussen bezitten ook het beautymerk Kardashian Beauty. Haar totale vermogen wordt geschat op 350 miljoen dollar (300 miljoen euro).

… Kylie Jenner de rijkste

Daarmee is Kim Kardashian echter allesbehalve de rijkste zus thuis. Die eer is weggelegd voor de amper 20-jarige Kylie Jenner. Nochtans is die met 110 miljoen volgers op Instagram en 25,5 miljoen volgers op Twitter minder populair dan Kim Kardashian.

De jongste telt van de Kardashian/Jenner-clan is daarentegen wel maar liefst 900 miljoen dollar (zo’n 685 miljoen euro) waard. Dat is dus maar liefst 2,5 keer zoveel als haar 37-jarige halfzus.

Kylie Cosmetics

Haar grote geldbron is Kylie Cosmetics dat amper twee jaar geleden ontstaan is. Eerst verkocht het merk alleen lipstick en lip liners, naar de kenmerkende volle lippen van Kylie Jenner (die ze recent achterwege liet). Maar al snel kende het make-updrijf een gigantische groei.

Op dit moment is Kylie Cosmetics volgens Forbes 800 miljoen dollar (zo’n 685 miljoen euro) waard en Kylie Jenner is nog altijd voor 100 procent eigenaar van het bedrijf. De rest van haar vermogen vergaarde ze met optredens in tv-programma’s en door haar naam te linken aan andere producten zoals schoenen van Puma.

Jongste self-made miljardair ooit?

Met nu al een vermogen van 900 miljoen dollar is Kylie Jenner, die in augustus 21 jaar wordt, goed op weg om de jongste zogenaamde self-made dollarmiljardair te worden.

Dat record staat nu op naam van Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, die op zijn 23ste zijn eerste miljard dollar had verzameld. Ondertussen is de 34-jarige Zuckerberg de derde rijkste mens ter wereld met een vermogen van 81,6 miljard dollar.

Bekijk hier hoe Kylie Jenner in drie jaar tijd bijna miljardair is geworden

Gesponsorde artikelen