Wie is Lashana Lynch, de actrice die gehint wordt als de nieuwe 007?

Lashana Lynch wordt genoemd als de nieuwe James Bond
Screenshot/Collider/Youtube

James Bond-fans, hou je klaar: er circuleert opnieuw een naam van een acteur die in de jas van de Britse spion zou kruipen. Of beter: actrice, want volgens de Daily Mail wordt Lashana Lynch 007.

Er is nu al een aantal jaren intense speculatie aan de gang over wie het op maat gesneden pak van de bekendste spion van Groot-Brittannië mag aantrekken. Daniël Craig, de huidige Bond, hield de lippen vaak zo stijf op elkaar dat velen twijfelden of hij de volgende film nog zou maken. Deze keer is het echt de laatste keer en dus wordt er nu al uitgekeken naar een nieuwe Bond. Is de wereld klaar voor een vrouwelijke, zwarte 007?

Volgens de Britse tabloid Daily Mail hebben de producers voor Lashana Lynch gekozen. De 31-jarige actrice zou al gekozen zijn als de 25ste James (Jane?) Bond. Daar komt geheid commentaar op: zelfs toen gerespecteerde acteur Idris Elba’s naam genoemd werd, leken de Britten op de tenen getrapt. Volgens de boeken van Ian Fleming is Bond namelijk een blanke Schot. Maar goed, de franchise is ook wel al aan z’n 25ste film toe. Zelfs de meest conservatieve Brit moet toegeven dat er ook vrouwelijke en zwarte spionnen zijn.

Wie is Lashana Lynch?

Lashana Lynch is bij ons helemaal nog niet bekend: ze studeerde af als actrice in Londen met een Bachelor acteren. Vervolgens debuteerde ze in de film Fast Girls in 2011. Ze speelt ook de hoofdrol in de bij ons onbekende serie Still Star-Crossed en ze zat in Captain Marvel. Interessant: op iMDB staat dat Lynch wel degelijk in Bond 25 meespeelt, als een personage dat Nomi heet. Ze zou dus ook een Bondgirl kunnen zijn.

Volgens de Daily Mail zou Craig in Bond 25 een James Bond spelen die nog voor één missie uit pensioen komt en zal hij vervolgens zijn opvolger introduceren. Dat dat niet voor de zevende keer een blanke man in een maatpak is, zou niet mogen verbazen.

We kennen (misschien) ook al de slechterik in Bond 25: Rami Malek!

Blonde Bond

Want vergis je niet: elke keer als we op zoek moeten naar een nieuwe Bond, is er discussie over. Voor wie er oud genoeg voor is: Daniël Craig werd indertijd als te blond gezien voor de rol van Schotse badass.

Maar naast de acteur of actrice die Bond gaat spelen, is er ook al best wat discussie geweest over de regisseur. Oerbrit Danny Boyle trok zich terug, waardoor de man achter True Detective zich nu over de avonturen van de spion mag buigen. Cary Joji Fukunaga mag dan wel een goede reputatie hebben, een Amerikaan achter het stuur van de Aston Martin is wellicht nog iets moeilijker om te verwerken.

Gesponsorde artikelen