Wie is Soe Nsuki uit ‘De Slimste Mens Ter Wereld’?

Wie is Soe Nsuki uit ‘De Slimste Mens Ter Wereld’?

Soe Nsuki, da’s de naam van de dame die vanavond strijdt om de titel ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Maar wie is Soe Nsuki? En waar kunnen we haar van kennen?

Als Soe Nsuki jou nog niet bekend in de oren klinkt, dan is het ongetwijfeld omdat je weinig Vlaamse comedy kijkt. Nsuki is namelijk net klaar met haar eerste volavondshow, Soetopia, die binnenkort in Antwerpen in première gaat in de Arenbergschouwburg. Vorig jaar deed ze een duoshow met Jens Hoe Zal Ik Het Zeggen Dendoncker. Binnenkort zal je dus je best moeten doen om haar niet op een podium te zien. Maar deze week zie je haar gewoon als deelnemer in De Slimste Mens Ter Wereld.

Comedy en breakdance

Nsuki, die 30 is, speelde in 2012 het eerste in comedycafé The Joker en in 2013 was ze al meteen finalist in de Culture Comedy Award én in de Radio 2 Humorklas. Daarna stoomde ze meteen door naar het tv-programma Geubels en de Belgen, waar ze aan meewerkte. Nadien deed ze het voorprogramma van Thomas Smith (en dat doet ze nog steeds). Daarnaast is ze ook nog regelmatig MC (master of ceremony, presentator zeg maar) in het comedycircuit.

Hier vertelt ze hoe het is om het voorprogramma van een komiek te zijn …

Maar comedy, da’s niet het enige waar Nsuki zich alle dagen mee bezighoudt, al is het zeker dat waar tegenwoordig het meeste tijd inkruipt. Naast die comedycarrière is Nsuki namelijk ook een felbekroonde b-girl, een breakdancefenomeen dus. Daarmee werd ze in 2011 al beste b-girl van de Benelux. Moeten we nog zeggen dat Soe één bom energie is? Juist ja.

Dit zijn alle kandidaten voor De Slimste Mens Ter Wereld.

Soetopia

Als Nsuki niet aan het breakdancen of comedyschrijven is, dan schrijft ze andere dingen, voor Charlie Magazine bijvoorbeeld. Daar legt ze elke week in twee minuten iets uit de actualiteit uit en schrijft ze ook langere stukken. Of ze ook nog tijd had om te studeren voor De Slimste Mens Ter Wereld, dat komen we vanavond te weten.

Wie meer over Soe NSuki te weten wil komen, kan haar volgen op Instagram of YouTube. Wie tickets wil kopen voor ‘Soetopia‘ of één van de veertig andere projecten waar Nsuki aan meewerkt, kan hier terecht.

In deze video legt Soe uit wat zij doet als ze bang is in het donker …

Gesponsorde artikelen