Wie is Tourist LeMC? De Antwerpse hiphopper in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Wie is Tourist LeMC? De Antwerpse hiphopper in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Vanavond is de vijfde aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op televisie. Guy T’Sjoen en Julie Colpaert zullen het opnemen tegen nieuwkomer Tourist LeMC. Tourist wie? Wij frissen even je geheugen op.

Tourist LeMC is het muziekproject van de 34-jarige Antwerpenaar Johannes Faes. Hij combineert hiphop met elementen uit de kleinkunst. Zijn debuutplaat ‘Antwerps Testament’ verscheen eind 2010 in eigen beheer en in 2012 bereikte hij de finale van Humo’s Rock Rally. Kort daarna kwam zijn eerste single Liefde Liefde uit.

Die werd opgepikt door Studio Brussel en Tourist LeMC was gelanceerd. In 2013 werd ‘Antwerps Testament’ heruitgebracht onder het Nederlandse hiphoplabel Top Notch met de extra songs Visa Paspor met Typhoon en Klein Gebedje met Sticks.

‘En Route’

Maar met zijn tweede album ‘En Route’ dat in 2015 uitkwam, werd Tourist LeMC pas écht een vaste waarde in de Vlaamse huiskamers. Met dat album won hij twee MIA’s in de categorieën ‘doorbraak’ en ‘Nederlandstalig’. Uit de cd kwamen de singles Koning Liefde, De Troubadours, En Route en zijn grootste hit tot nu toe Horizon voort. De song kon al rekenen op meer dan 4,3 miljoen YouTube-views.

Samenwerking met Raymond van het Groenewoud

Onlangs bracht Tourist LeMC nog een nieuwe single Spiegel uit in samenwerking met Raymond van het Groenewoud. Op 8 november verschijnt zijn langverwachte nieuwe album en op vrijdag 18 januari 2019 staat hij in de Lotto Arena.

Dat Tourist LeMC van muziek heel wat afweet, heeft hij nu wel bewezen. Maar zal hij ook goed scoren bij Erik Van Looy in De Slimste Mens ter Wereld? Wie vanavond naar VIER kijkt, zal het antwoord op die vraag weten.

Gesponsorde artikelen