Wie kan dat nog betalen? Wie in Californië appartementje wil huren is snel 2.850 euro of meer per maand kwijt

Wie kan dat nog betalen? Wie in Californië appartementje wil huren is snel 2.850 euro of meer per maand kwijt

Tussen juli van 2016 en juni 2017 hebben ruim 138.000 mensen Californië verlaten om elders hun tenten op te slaan. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Census Bureau’s American Community Survey. De reden moet niet ver gezocht worden: de ‘Golden State’ wordt stilaan onbetaalbaar voor iedereen, de rijken niet te na gesproken. 

Californië wordt veel te duur voor mensen met een lager inkomen en zelfs de middenklasse heeft moeite om de huur te betalen. Zij worden dan verplicht om deze Amerikaanse staat te verlaten. Volgens een peiling van het PR-bureau Edelman vindt 71% van de deelnemers de kosten een zeer ernstig probleem. Anderen, 49%, denken eraan uit de staat te vertrekken.

Naast de hoge woonkosten, heeft Californië ook nog eens de hoogste inkomensbelastingen in de VS en de hoogste accijnzen op benzine. Vijf van de tien duurste Amerikaanse huurmarkten voor appartementen met één slaapkamer zijn dan ook gevestigd in Californië. In Texas, Arizona en Nevada verloopt het omgekeerd. Daar verwelkomen ze bijkomende burgers.

Hieronder vind je de huurprijzen voor een appartement met 1 slaapkamer:

Gesponsorde artikelen