Wie kan het meeste drinken? Robin vertelt ons alles wat je wil weten over de kandidaten van De Mol

Wie kan het meeste drinken? Robin vertelt ons alles wat je wil weten over de kandidaten van De Mol

Drie weken duurde de reis van de finalisten van De Mol, en enkele dagen voor die finale moest Robin helaas z’n koffers pakken. Aangezien hij vaak als leider van de groep overkwam, kan hij wel interessante dingen over zijn medekandidaten vertellen. Dus vroegen we hem de kleren van het lijf. Wie lag het langst in bed? Wie kon het beste drinken? Wie stond het langst voor de spiegel? Wie weet haal je uit de soms toch verrassende antwoorden een ultieme tip.

1. Wie lag ’s morgens het langst in bed?

DAVEY en BOUBA! “We werden ’s morgens wel gewekt, maar zij bleven echt liggen tot ze hen eruit kwamen halen”, zegt Robin. Zelf was hij altijd het vroegst uit de veren.

2. Wie kon het meest drinken?

DAVEY en ANNELIES! Verrassend misschien, maar Robin onthult dat Annelies vlot in de drank vloog.

3. Wie kon het minst tegen de drank?

ROBIN en SAM! Robin is eerlijk en geeft toe dat hij niet goed tegen alcohol kan. Maar hij drinkt dan ook niet veel, zodat we hem niet dronken in beeld hebben gezien. Dat lag wel even anders bij Sam. “Die avond in het museum zat Sam echt wel ver”, zegt Robin. En zo ontstond de vraag van dit seizoen: “Heb jij eigenlijk broeken met zakken aan de zijkant?”

4. Wie kon het meest eten?

ELINE! En daarover moest Robin echt niet lang nadenken.

5. Waren er deelnemers met rare eetgewoontes?

DAVEY was de enige vegetariër in de groep. Maar ELINE wou het liefst elke dag frieten en hamburgers eten.”

6. Wie sprak het meest aan tafel?

JESSICA en MARZENA! “In het begin waren zij de personen die het meest vertelden aan tafel. Na hun vertrek was dat bij iedereen een beetje gelijk.”

7. Wie had de meeste kleren mee?

DAVEY! Je had het al kunnen zien in de filmpjes die VIER op z’n website postte. Toen ze in het begin hun valies moesten openen, bleek Davey de meeste kleren mee te hebben. “Die valies puilde gewoon uit”, lacht Robin. “Hij had heel veel mee.”

8. Wie stond ’s ochtends het langste voor de spiegel?

SAM! Geen vrouw dus, maar Sam was vooral veel met z’n haar bezig. “Dat moest allemaal geföhnd worden bij hem. Hij deed er haarlak in en zo.”

9. Wie had het meest last van een ochtendhumeur?

MARZENA! Robin twijfelt lang, wat doet vermoeden dat iedereen er toch wel goed gezind bij liep in Zuid-Afrika. Enkel Marzena heeft er misschien wat last van. “Haar moest je ’s morgens toch wat laten wakker worden.”

10. Wie snurkte het luidst?

“Eigenlijk heb ik niemand echt horen snurken. Toch niemand met wie ik op de kamer gelegen heb.” En dat waren Marzena, Davey, Hans, Bouba en Sam.

11. Wie lag doorgaans als laatste in bed?

“Dat waren er veel, hoor”, zegt Robin. “Al die jonge gasten gingen lang door. Maar ook Annelies.” We beginnen echt te vermoeden dat die godsdienstlerares niet zo onschuldig is als ze lijkt. Miss Moto 1979, weet je nog? Robin kroop zelf meestal vrij vroeg onder de wol.

12. Wie was de grootste sfeermaker?

DAVEY!

VIER

13. Wie was de grappigste van de bende?

SAM wou toch altijd wel een grapje maken.”

14. Wie had het meest last van heimwee naar huis?

JOLIEN! “Zij was wel vaak over haar zoontje aan het vertellen.”

15. Wie had de beste fysieke conditie?

ROBIN en DAVEY! Hij noemt zichzelf, iets wat hij toch een paar keer bewezen heeft. Al vroeg tijdens de loopopdracht. “Davey heeft dat natuurlijk pas op de fiets kunnen laten zien. Bij het lopen in het begin moest hij niks doen.”

16. Wie was het meest emotioneel?

ROBIN! “Er zijn geen twee afleveringen waarin ik niet aan het wenen was”, zegt Robin.

17. Wie had het het snelste koud?

ROBIN! Ook hier moet hij zichzelf noemen, al leken ze het toch goed te hebben in de Zuid-Afrikaanse zon. Niet dus! “Het is daar echt wel koud geweest”, zegt Robin.

18. Wie gebruikte de meeste parfum?

SAM! Andermaal de man die duidelijk het meest met z’n uiterlijk bezig is.

19. Wie kende het meeste van muziek?

DAVEY! Beter dan zijn filmkennis, zoals bleek tijdens de vorige aflevering.

20. Wie was de beste zanger?

SAM! Geen verrassing hier, er zaten volgens Robin niet veel goede zangers in de carpool karaoke van De Mol. “Sam kon dan nog het beste zingen, maar voor de rest zat er geen talent tussen.” Het heeft de groep wel flink wat centen opgeleverd tijdens de proef in het gospelkoor.

21. Wie miste zijn gsm het meest?

Eerst even verduidelijken: de kandidaten mochten tijdens hun hele avontuur geen gsm gebruiken. Die werden dus voordien afgenomen. “Vooral de jonge gasten hadden het daar in het begin wel moeilijk mee”, zegt Robin. “Het was voor iedereen wel bizar om plots geen gsm meer te hebben.” En op de vraag wie er de meeste moeite mee had? “JESS en BOUBA“, antwoordt Robin. Zo haalden ze toch één voordeel uit hun helaas veel te vroege vertrek.

22. Wie maakte de meeste foto’s tijdens de reis?

“We hadden niks om foto’s mee te maken”, zegt Robin.”Gilles (De Coster) maakte wel af en toe foto’s.”

23. Wie kocht de meeste souvenirs?

“We zijn eigenlijk nooit echt ergens naartoe geweest, dus we konden niks kopen. Eén keer zouden we naar een markt gaan en daar dacht ik iets voor mijn klein mannen mee te nemen, maar om veiligheidsredenen ging dat niet door.” Enkel Annelies kocht een halsketting voor Marzena, maar ook dat was gewoon in het winkeltje van het hotel, legt Robin uit. Misschien een reden om nog eens terug te gaan?

Conclusie:

Sommige namen komen heel vaak voor, andere bijna niet. Zo heeft Robin op geen enkele vraag Bertrand als antwoord gegeven. En Hans ontbreekt eveneens, hoewel zij toch vaak met elkaar optrokken. Ook Bouba kwam door zijn korte verblijf niet vaak voor. Jessica noemde hij toch twee keer, waardoor we het spijtig blijven vinden dat we haar als kijker niet beter hebben kunnen leren kennen.

Voorts blijkt Robin zelf een emotioneel persoon te zijn, is Sam het meest met z’n voorkomen bezig, kan Eline veel eten (bij voorkeur fastfood), en blijkt Davey de gedroomde kerel te zijn om eens mee op reis te gaan. Maar als we hier één ding uit willen onthouden voor de wedstrijd, dan is het toch dat Annelies echt niet is wie ze op het eerste gezicht lijkt. De godsdienstlerares zal bij heel wat kijkers favoriet zijn, en misschien wel terecht.

VIER

Gesponsorde artikelen