Wie liever Netflixt dan uitgaat, is blijkbaar slimmer dan de rest

Ben jij ook zo’n huismus die dus liever thuisblijft met een serietje dan zwaar uitgaat? Dan zou het kunnen dat jij gewoon wat intelligenter bent dan de rest. Want een Britse studie zegt nu dat intelligente mensen een lagere levenskwaliteit hebben als ze meer socializen met vrienden dan als ze dat niet doen. 

Er zijn twee soorten mensen in het leven: de mensen die elk feestje afschuimen en dan diegene voor wie het eigenlijk allemaal niet moet. Als jij in de laatste categorie zit, dan zou dat wel eens met je intelligentie kunnen overeenstemmen. Dat is de voorzichtige conclusie van een studie dat gepubliceerd staat in het British Journal of Psychology.

Want nadat ze 15.000 mensen een tijdje onder de loep namen, zagen ze dat mensen door de band genomen wel gelukkiger worden van méér sociaal contact, maar er is een uitzondering. Bij mensen met een hoger dan gemiddeld IQ zakte het geluk significant naarmate dat ze meer in contact moesten staan met anderen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je slim bent omdat je graag thuis bent, maar de kans is wel groter.

Dus: voor je jezelf feliciteert omdat je om vijf uur al in je pyjama in je zetel hangt met een dubbele dosis The Crown: voor de meeste mensen is uitgaan met vrienden toch een beter idee. Al hangt dat waarschijnlijk ook wel af van hoe katergevoelig je bent en hoe graag je uitslaapt.

Slim of niet, wij begrijpen jullie!

Gesponsorde artikelen