Wie ontvoerde Waldek? De wildste Thuis-theorieën op een rijtje

Wie ontvoerde Waldek? De wildste Thuis-theorieën op een rijtje

Maandag is het zover, dan begint onze favoriete soap weer. En het is uitkijken naar de antwoorden op de vele cliffhangers die we aan het einde van het vorige seizoen te verwerken kregen. De belangrijkste cliffhanger was misschien wel Waldek, die we toegetakeld en vastgeketend aan een stoel zagen. Wie zat er achter de ontvoering van Waldek? Het is wachten tot maandag voor een antwoord, maar dit zijn alvast de wildste theorieën.

Wie heeft Waldek ontvoerd? Om die vraag te beantwoorden, zou je eigenlijk heel de cast van Thuis kunnen afgaan. Voor iedereen kan wel een reden of theorie worden bedacht waarom hij/zij de Pool gevangen zou willen houden, al ligt de ene al wat meer voor de hand dan de andere. Dit zijn onze favoriete theorieën:

Julia

Julia is een beetje crazy in the coconuts, dat weten we al langer dan vandaag. Waldek heeft haar destijds bedrogen met Simonne, dus een motief heeft ze ook zeker. Ze is dan ook meteen verdachte nummer één voor de ontvoering van Waldek. Maar net dat is de reden waarom het waarschijnlijk niet zo gelopen gaat zijn: het ligt net iets té voor de hand.

Angèle

Angèle komt eerder over als een arm schaap dan een ontvoerdster, maar ze heeft redenen genoeg om Waldek iets te willen aandoen. Waldek was niet echt vriendelijk tegen Simonne, de zus van Angèle. En ook de beste vriendin van Angèle, Rosa, kon niet echt op een topbehandeling rekenen van Waldek. Hij woonde bij haar in, hoewel hij haar niet wou, en wees Rosa koelbloedig af toen die toenadering zocht. Reden genoeg om wraak te willen nemen op Waldek. Kan de roddeltante ook een ontvoerdster zijn?

Rosa

Rosa zelf zou natuurlijk ook wel eens het heft in eigen handen kunnen genomen hebben. Rosa zit duidelijk niet goed in haar vel. Waldek heeft gekust met Simonne, een relatie gehad met Julia en zelfs een kind gemaakt bij Mayra, maar Rosa zag ie niet zitten. Hoewel die toch voor hem heeft gezorgd en hem een dak boven het hoofd heeft aangeboden. Dat kan niet goed gevallen zijn bij Rosa. Extra aanwijzing was de blik van Rosa toen Angèle haar vertelde dat Waldek al een tijdje verdwenen was. Echt verrast was ze blijkbaar niet!

Mayra

Waarom zou Mayra Waldek ontvoeren, net nu ze in verwachting zijn van een kind? Wel, net daarom! Mayra kreeg geld van Marianne om het ouderschap van Sandrine volledig aan An te laten, maar de bitch die ze is, nam ze het geld wel aan maar hield ze Sandrine ook gewoon lekker bij. Misschien dat ze het ongeboren kind met Waldek ook wel gewoon alleen voor haar wil en daarom Waldek wil laten verdwijnen? Het zou weleens kunnen dat Mayra het geld gebruikt om naar het buitenland (naar haar vader in Kaapverdië misschien?) te vluchten met Sandrine en haar ongeboren kind. Het is zeker niet iets waar je raar van zou opkijken bij Mayra.

De kasteelheer

Misschien onverwacht, maar daarom niet minder mogelijk. Het probleem voor de Thuis-makers is dat bijna ieder personage een beetje te verwachten valt. Om het toch spannend te houden, zouden ze daarom ook kunnen kiezen om een nieuw personage te introduceren. De kasteelheer is dan een leuke mogelijkheid.

Klusjesmannen je tuin volledig laten heraanleggen om dan niet te betalen, ook al heb je geen contract getekend, het is niet meteen iets wat een redelijke mens zou doen. Frank en Junes kwamen dan ook nog eens wraak nemen door hun werk weer te vernielen en drongen binnen in zijn tuin. Komt daar nog bij dat Waldek en Adil hem toch nog een factuur doorstuurden, iets dat hen niet in dank zal zijn afgenomen. De druppel te veel voor de kasteelheer die daarom dan maar Waldek ontvoert? Vergezocht, maar het zou wel een enorme plottwist zijn.

Seizoensopener

In een interview met Dag Allemaal liet producer Hans Rogge alvast weten dat het een denderende seizoensopener zal zijn. “In de eerste aflevering zullen al enkele duidelijke antwoorden gegeven worden”, stelt hij. En het belooft een interessant seizoen te worden, want “er zal in Thuis ook iemand het leven laten”. Of die dood ook iets te maken heeft met de verdwijning van Waldek (misschien is het wel Waldek?), valt natuurlijk nog af te wachten.

Gesponsorde artikelen