Wie op citytrip gaat om te zuipen, is het goedkoopst af in deze steden

Wie op citytrip gaat om te zuipen, is het goedkoopst af in deze steden

Zuipschuiten opgelet! Wie goedkoop bier wil, moet naar Kiev of Krakau. Dat blijkt uit de ‘Beer Price Index’ van de Britse website GoEuro.co.uk. Een pintje van 33 centiliter kost je in deze steden gemiddeld 1,37 euro. De Zwitserse stad Genève kan je dan weer beter vermijden, want daar kost hetzelfde pintje 5,25 euro. Nergens ter wereld is bier duurder. En onze hoofdstad? Die staat 36ste.

Als je wil genieten van goedkoop bier moet je in Oost-Europa zijn. In de Poolse en Oekraïense steden, Krakau en Kiev, kost een pintje van 33 centiliter gemiddeld 1,37 euro. Ook andere steden uit de regio zoals Bratislava (1,40 euro), Belgrado (1,63 euro) en Budapest (1,95 euro) zijn goed te doen. En ook in Azië kun je goedkoop dronken worden. In Delhi en Bangkok kosten de biertjes gemiddeld 1,45 en 1,75 euro.

Dat Zwitserland een duur land is wisten we al langer, maar een gemiddelde prijs van 5,25 euro voor een pintje in Genève is toch wel heel erg veel. De mondaine Zwitserse stad is dan ook de duurste plaats ter wereld om pintjes te drinken. Hongkong (5,10 euro), Tel Aviv (4,80 euro), Oslo (4,40 euro) en New York (4,31 euro) vervolledigen de top 5.

Brussel staat midden in de lijst, op plaats 36. Volgens GoEuro.co.uk kost een pintje van 33 centiliter in onze hoofdstad gemiddeld 2,60 euro.

De volledige lijst vind je op GoEuro.co.uk.

Gesponsorde artikelen