Left Right
scrollTop top

Wie van de drie? Dit is waarom de finalisten allemaal De Mol zouden kunnen zijn


Wie van de drie? Dit is waarom de finalisten allemaal De Mol zouden kunnen zijn

Het is begonnen: de grote finaleweek, zeven dagen waarop we constant gaan twijfelen over onze keuze. Hebben we De Mol ontmaskerd of zouden we tegen maandag toch geen andere keuze maken? Eén ding weten we sinds gisteren zeker: de rustige en eerlijke Stijn is het niet. Dus blijven over: de Mol van het eerste uur Cathy, de Mol die we nooit hadden verwacht Hanne, of de Mol die we echt niet kunnen inschatten Gilles.

Het vertrek van Stijn kwam hard aan, toch zeker bij Hanne. Zij is intussen de grote favoriet van het publiek om de Mol te zijn. Zelfs Stijn kan zijn buddy niet meer vrijspreken. Hij geeft toe dat ze een speciale band hadden, maar iets over de wedstrijd met elkaar delen, dat deden ze niet. “Hanne zit er nog altijd in, dus Hanne kan nog altijd de Mol zijn”, zegt hij ons. Als zelfs Stijn het niet uitsluit, dan moeten we toch maar eens goed nadenken over het onschuldige meisje uit de eerste afleveringen.

Hanne, de onschuldige Mol

In het begin van het programma was het duidelijk: Manuella zou er snel uit liggen, en dan zouden Hanne en Stijn wel vlug volgen. Wegens te eerlijk, te weinig met het spel bezig. Maar toch zaten ze nog broederlijk naast elkaar toen Gilles De Coster de laatste deelnemer voor de finale naar huis stuurde. Exit Stijn, maar Hanne heeft de finale gehaald. Niemand die hier pakweg een maand geleden geld had op durven inzetten.

Waren het tranen omdat ze haar buddy als finalist gaat missen? Of vond Hanne als Mol steun bij Stijn, iemand tegenover wie ze zichzelf kon zijn, en wordt de druk nu stilaan te zwaar? Hanne werd verdacht toen ze plots een vrijstelling afsnoepte door zich heel stil en afzijdig te houden. Daar slaagt ze immers al de hele wedstrijd in en in plaats van een zwakte blijkt dat net haar sterkste punt te worden. Dan moet ze de Mol toch zijn? De groep verdenkt haar tot op heden niet, maar wat gaan Gilles en Cathy nu doen? Zullen ze echt naar elkaar blijven kijken en Hanne zo vrij spel geven?

Als Hanne de Mol is, moeten we toegeven dat ze een begaafde actrice is. Denk aan de manier waarop ze voor de camera vertelde dat iedereen thuis zo verrast gaat zijn dat ze de finale haalde … of dat ze de Mol is? Ze leverde de groep wel wat geld op, maar heeft ook geld gekost zonder dat ze daar echt door verdacht werd. En deze aflevering gaf ze zelfs toe dat het geld haar niet interesseert. Wij maar denken dat het Bruno, Thibaud of Issabel moesten zijn. Intussen ging Hanne op cruisecontrol door de wedstrijd. Ze is misschien een soort supermol, die de makers in hun laboratorium geperfectioneerd hebben. Return December … alleen een goed getrainde Mol komt hiermee weg.

Gilles, de ondoorgrondelijke Mol

Geef toe dat je ook heel hard twijfelt aan Gilles. Aan de ene kant is hij de voorbije weken uiteraard steeds verdachter geworden, maar tegelijk ga je jezelf een beetje afvragen waarom. Hij heeft soms wat weg van Bruno: we zien er niet zo veel van, maar hij intussen heeft hij toch invloed op de wedstrijd. Hij lijkt ook wat op Stijn: hij gooit zich altijd volledig en verdient zo regelmatig geld voor de groep. Hij is zelfs te vergelijken met Cathy: wanneer er een vrijstelling op het spel staat, wordt hij bijzonder fanatiek en gaat hij over lijken.

Hij is misschien zelfs nog dat tikkeltje fanatieker dan Cathy. Zo zou Gilles de groep vastgeketend hebben laten zitten in ruil voor een vrijstelling als op het laatste moment zijn geweten hem niet toesprak. Of was dat allemaal een spel om zichzelf verdacht te maken? Hij gaat er ook echt voor tijdens opdrachten. Vorige week holde hij sneller dan de metro, maar waren het zijn collega’s die zijn inspanningen tevergeefs maakten. Deze keer was hij de drijvende kracht om Hanne en de eend op tijd over de streep te krijgen. Andermaal: het was Hanne die zich niet goed voelde toen ze plots de paarden zag aanstormen en daarop nam Gilles het voortouw.

Neen, we begrijpen Gilles niet. Zeker niet als hij de Mol zou blijken. Hij wordt in de groep zeker meer verdacht dan Hanne, maar wat hebben we van hem dan niet gezien? Is ook hij net als Bruno onderhevig geweest aan het nodige montagewerk om er op een bepaalde manier uit te komen?

Misschien toch één opmerking: een aandachtige lezer merkte op dat Gilles in een artikel voor de start van het programma duidelijk maakte dat paardrijden zijn zwakke punt is. Waarom wou hij dan perse met Hanne op een paard kruipen?

Cathy , de fanatieke Mol

Vanaf de eerste week verdacht zijn als Mol en dan in de finale bij de kijker plots als de meest onschuldige overkomen, dat is het parcours dat Cathy heeft afgelegd. Maar het wordt hoog tijd dat we Cathy opnieuw ernstig in vraag gaan stellen. Mogelijk heeft ze het wel allemaal gespeeld en wou ze zó verdacht lijken dat we het zelf niet meer geloven. Want welke Mol plaatst zich nu zo in de schijnwerpers? Feit is dat ze op dit moment door Vlaanderen minder wordt verdacht dan Hanne en Gilles. En wie had dat begin februari gedacht?

Tegelijk is het ook niet vreemd dat ze bij de laatste drie zit. Cathy was zo fanatiek met het spel bezig dat het al weken duidelijk is dat zij deze wedstrijd wil en gaat winnen. Tenzij ze dus de Mol is. Tijdens de laatste aflevering zagen we haar heel subtiel de boel toch saboteren. Zo spotte ze zonder Stijn te raadplegen een tweede keer dezelfde vogel waardoor ze plots meer dan 1.000 euro kwijt waren. En vorige week zagen we toch een glimlach toen Hanne haar aansprak terwijl ze een hoofdtelefoon droeg. Of is ook dat weer een trucje van de montagekamer om ons op het verkeerde spoor te zetten?

Van alle favorieten van het eerste uur is Cathy de enige die nog in de wedstrijd zit. Gaan we haar deze week terug verdenken?

Onze Mol:

Het is tijd om kleur te bekennen, deze week moet iedereen iemand kiezen. Op de vraag of de Mol een man of een vrouw is, zouden we op dit moment geneigd zijn ‘een vrouw’ te antwoorden. En als we moeten kiezen tussen Hanne of Cathy, dan was Hanne een naam die we na de eerste aflevering al hebben genoemd. Maar ook in Cathy geloven we meer dan ooit … en in Gilles … Kortom, het is een pure gok, maar een week voor de finale zeggen we: Hanne! Schiet ons niet af als we de komende dagen nog een paar keer van gedachte veranderen. We hebben nog tot maandag …

Dit is wat Stijn ons vertelde over zijn afscheid:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…