Wie van de drie? Nog drie regisseurs maken kans om de 25e Bondfilm te gaan regisseren

Wie van de drie? Nog drie regisseurs maken kans om de 25e Bondfilm te gaan regisseren

Geen enkele franchise is populairder dan die rond James Bond en dus gonst het ook nu weer van de geruchten. Zo meteen een overzicht, maar eerst wat we helemaal zeker weten: de 25e film over James Bond zal in de zalen landen op 8 november 2019.

Verder willen de woordvoerders van Eon Productions, de Britse firma die waakt aangaande alles over 007, weinig lossen. Er zijn nog geen geruchten over wie de soundtrack zal leveren, er is nog geen titel en ook cast en regisseur zullen later pas worden bekend gemaakt.

Waarom dan toch een artikel? Omdat The New York Times gisteren twee anonieme bronnen opvoerde die wisten te weten dat Daniel Craig toch nog zou aanblijven voor zijn vijfde Bond, hoewel hij eerder gezegd had – en we citeren – dat hij “liever zijn polsen zou oversnijden dan nog eens Bond te spelen.”

Wat er ook van zij: officieel is er dus niets bevestigd, behalve de releasedatum en het feit dat de vaste scenaristen sinds (Neal Purvis en Robert Wade) ook nu weer van de partij zullen zijn. Ze zijn al de vaste scenaristen sinds The World Is Not Enough uit 1999. De nieuwe Bond wordt hun zesde en de eerste sinds Spectre uit 2015.

Wie van de drie?

Sam Mendes – regisseur van de films sinds Casino Royale – heeft aangegeven iets anders te willen gaan doen en zal dus vervangen worden. Quentin Tarantino heeft aangegeven dat hij wel eens een Bond wil regisseren, maar die wordt het niet. En ook Dunkirk-regisseur Christopher Nolan, die getipt werd, wordt het niet.

Momenteel maken, volgens online Hollywoodmagazine Deadline, nog drie regisseurs grote kans om Sam Mendes op te volgen en achter de camera te gaan staan bij die felbegeerde 25e Bond. Wat als een paal boven water staat is dat ze alle drie al meetings achter de rug hebben met de producers van de franchise. We stellen ze even voor.

1. Yann Demange

De meest onbekende naam van de drie en tegelijkertijd de grootste kanshebber. Yann Demange is Frans van geboorte en heeft nog geen superbekende producties achter zijn naam staan. Zijn grootste succes tot nu toe is ’71 waarvoor hij genomineerd werd voor enkele BAFTA’s, de Britse filmprijzen. ’71 speelt zich af in Noord-Ierland tijdens de zogenaamde Troubles aldaar.

Momenteel legt Demange de laatste hand aan White Boy Rick, een film met in de hoofdrollen Matthew McConaughey en Jennifer Jason Leigh.

2. Denis Villeneuve

De Canadese regisseur is allicht de bekendste in dit rijtje. Sinds Incendies wordt hij bejubeld door de critici. Met Prisoners en Sicario heeft hij al bewezen steengoede thrillers te kunnen draaien en met Arrival werd hij genomineerd voor maar liefst 8 Oscars, waaronder een nominatie voor Villeneuve zijn regie zelf. Zijn volgende film wordt Blade Runner 2049, waar nu al met argusogen naar uitgekeken wordt.

3. David Mackenzie

De naam van de 50-jarige Schotse filmmaker David Mackenzie wordt ook genoemd. Hij gooide vorig jaar hoge ogen toen hij met zijn Hell Or High Water genomineerd werd voor een Oscar in de categorie Beste Film. Hij heeft nog verschillende projecten voor film en televisie lopen, maar voorlopig is geen daarvan echt concreet. Hell Or High Water was trouwens al de tiende film voor Mackenzie.

De naam van Chris Pine – die ook meedeed in Hell Or High Water – is verbonden aan Outlaw King, een film waarvoor Mackenzie ook zelf het scenario zal leveren en die een David versus Goliath-achtig verhaal zal vertellen van een Schotse koning die het in de 14e eeuw opneemt tegen het Britse leger.

Gesponsorde artikelen