Wie zegt dat bankiers geen humor hebben? In deze parodie op The Hunger Games moorden ze elkaar uit

Wie zegt dat bankiers geen humor hebben? In deze parodie op The Hunger Games moorden ze elkaar uit

Ook bij één van de grootste financiële instellingen ter wereld moet een beetje humor al eens kunnen. Deze video werd eigenlijk gemaakt voor een managersbijeenkomst bij Morgan Stanley in februari vorig jaar. Het is een parodie op de verfilmde boekenreeks The Hunger Games, die de meeting uiteindelijk niet haalde. InvestmentNews kon de beelden echter wel in handen krijgen.

Het filmpje duurt tien minuten en vertelt het verhaal van ‘girl on fire’ Katniss Everdeen, een manager bij Morgan Stanley. De titel is natuurlijk aangepast aan het bedrijf: Margin Games: Manager On Fire. Wat de video nog specialer maakt, is dat verschillende topmensen binnen de bank aan de opnames hebben deelgenomen. Net zoals in het echte verhaal komt bankier Katniss na de ‘reaping’ in de arena tegenover andere financieel adviseurs te staan. Daarin zullen ze elkaar bestrijden en vermoorden tot nog één persoon overblijft.

Het concept kennen we intussen

Hier is ze dan: de harde zakenvrouw Katniss Everdeen

Op de dag van de ‘reaping’ hoopt iedere bankier zijn/haar naam niet te moeten horen

De pechvogels moeten beginnen oefenen

Om vervolgens de arena te betreden

En weg zijn ze. Maar hoe zal het aflopen?

De video haalde de vergadering dus uiteindelijk niet, maar Morgan Stanley krijgt er wel positieve commentaren over. Door de crisis hebben managers veel mensen moeten ontslaan en dit soort filmpjes waarin ze met zichzelf spotten, kan de pijn misschien toch een beetje verzachten. Het volledige filmpje zie je hier.

Zeker kijken!

Gesponsorde artikelen