Wifi gebruikt op hotel? Verander dan nu je paswoorden …

Wifi gebruikt op hotel? Verander dan nu je paswoorden …

Waarschijnlijk heb je het heel tof gehad op reis, maar we moeten toch even de pret bederven. Heb je wifi gebruikt op hotel? Dan moet je misschien overwegen om je paswoorden te veranderen. Hackers hebben allerlei gegevens en wachtwoorden van toeristen verzameld om nadien, eens je thuis bent, je huisnetwerk infecteren.

Hackers met vermoedelijke connecties met Russische diensten, hebben zich deze zomer ingezet om wachtwoorden te stelen. Ze hielden vooral toeristen in Europese hotels in het oog. Wifi van het hotel is vaak al berucht: hackers kunnen op verschillende manieren aan je gegevens komen, inclusief je wachtwoorden.

Europa

Tijdens de eerste week van juli hebben de spionnen zich gericht op verschillende hotelketens. Ze waren actief in zeven verschillende Europese landen en één land in het Midden-Oosten. De spionagegroep APT 28 wordt gelinkt aan de GRU, de Russische militaire inlichtingendirectie.

Spionnen

Volgens FireEye, een bedrijf dat zich specialiseert in internetveiligheid en malware, probeert spionagegroep APT 28 wachtwoorden van de westerse overheid en zakenreizigers te stelen. Door wachtwoorden via het hotelnetwerk te achterhalen, kunnen ze, eens je thuis bent, je huisnetwerk infecteren.

Aanval

De hackers zorgden ervoor dat hotelmedewerkers via phishing-e-mails een geïnfecteerd hotelreserveringsdocument downloadden. Hierdoor kon APT 28 op afstand allerlei programma’s installeren op hotelservers.

Als je zeker wil zijn dat niemand meekijkt of niemand toegang heeft tot je gegevens, kan je best je wachtwoord wijzigen.

Gesponsorde artikelen