Wij hebben de eerste aflevering van Big Little Lies gezien en dit is waarom we gaan blijven kijken

Wij hebben de eerste aflevering van Big Little Lies gezien en dit is waarom we gaan blijven kijken

Een groep rijke moeders met elk hun eigen demonen en een lijk. Dat zijn de kernwoorden van de nieuwe serie Big Little Lies. De eerste aflevering van de nieuwe HBO-reeks werd gisteren uitgezonden en die zat vol subtiele spanningen. Welke geheimen verbergt iedereen en wie is er nu eigenlijk dood? We kunnen echt al niet meer wachten op de volgende aflevering.

De eerste aflevering begint met een eerste schooldag. Perfect opgemaakte moeders brengen hun netjes aangeklede kinderen naar school. De zon schijnt en iedereen maakt een beleefd praatje met elkaar. Een doodgewone dag. Of zo lijkt het toch.

De serie ontrafelt langzaamaan de geheimen van de ogenschijnlijk perfecte moeders. De een is jaloers op het groene blaadje waarvoor ze werd ingeruild door haar ex-man, een ander incasseert klappen terwijl ze voor de buitenwereld een wansmakelijk prachtig koppel lijkt met haar hubby en nog een ander heeft nachtmerries uit het verleden.

En plots krijgen we ook nog flitsen te zien. Fracties van röntgenfoto’s met schedelbreuken, ondervragingen op het politiekantoor en persconferenties. We komen te weten dat er een dode is gevallen. En dat het om moord gaat. Maar wie het slachtoffer is, dat blijft een groot vraagteken. `

Tanden

De eerste aflevering van Big Little Lies heeft zich in ons vastgebeten. We hebben geleerd dat beleefde gesprekjes aan de schoolpoort niet bestaan. En dat moeders eigenlijk leeuwinnen zijn die hun scherpe klauwen altijd in de aanslag hebben. Klaar voor de aanval op het kind dat (valselijk?) beschuldigd wordt van wurging, klaar om hun tanden te zetten in de stiefmoeder die hun kind naar zich toetrekt met yoga en zelfgemaakte kettinkjes. En dat allemaal in een prachtig decor aan zee.

Topcast

Big Little Lies is gebaseerd op het boek van de Australische Liane Moriarty. De serie werd gemaakt door David E. Kelley die we kennen van Ally Mc Beal en de regisseur van dienst is Jean-Marc Vallée die de Oscar-genomineerde film Wild voor zijn rekening nam.

Ook de cast van Big Little Lies is niet van de minste. Onder andere Reese Whiterspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård en Adam Scott zetten een sublieme prestatie neer als de high class society met hun eigen demonen.

De 7-delige reeks heeft in de eerste aflevering een prachtig decor gecreëerd en licht een tipje op van de geheimen die de vrouwen met zich meedragen. We kunnen al niet wachten op het vervolg!

Gesponsorde artikelen