“Wij smijten ons liever!”: K3 komt met perfecte boodschap na kritiek op ‘valse’ Rode Neuzen Dag-show

“Wij smijten ons liever!”: K3 komt met perfecte boodschap na kritiek op ‘valse’ Rode Neuzen Dag-show

“From hero to zero”, dat is exact het lot dat de nieuwe K3’tjes ondergingen na hun ‘mislukte’ optreden tijdens de Rode Neuzen Dag-liveshow op VTM. Maar wat o wat ging er nu eigenlijk mis toen? In de driemalige VTM-docureeks geven Hanne, Marthe en Klaasje eindelijk een uitleg. En jawel, ook Kristel en Gert komen aan bod … 

In de teaser van de aflevering die vanavond wordt uitgezonden, zien we hoe Hanne, Marthe en Klaasje inderdaad al aan het sukkelen waren met hun oortjes vlak voor ze hun eerste live tv-optreden zouden geven. “Horen jullie jezelf? Ik hoor mezelf niet”, klinkt het een beetje paniekerig.

Daar waar de camera’s van de Rode Neuzen Dag-liveshow stopten met draaien, gingen die van Wij Zijn K3 gelukkig verder. “Hanne is bijna doof geweest”, reageert Marthe op de vraag van Kristel hoe de show ging. “Je moet niemand vertrouwen eigenlijk als je oortjes in hebt”, gaat Klaasje teleurgesteld verder.

Hanne is bijna doof geweest! – Marthe vlak na de show

Dit was waarschijnlijk niet hun beste prestatie. Maar zeggen dat ze niet kunnen zingen? Dat lijkt mij sterk – Gert Verhulst

“Mensen zullen altijd kritiek hebben”

En inderdaad, de reacties op de sociale media waren vernietigend over hoe “vals” het allemaal klonk. Iets wat uiteraard ook Gert Verhulst niet is ontgaan, al relativeert hij de hele situatie: “Het lijkt mij evident dat je geen topprestatie levert als je op een set wordt gegooid zonder dat je eerst een soundcheck kan doen en moet optreden met een band waarmee je dat nog nooit gedaan hebt. Mensen zullen altijd kritiek hebben en in dit geval was dat waarschijnlijk niet hun beste prestatie, maar nu om te zeggen dat ze niet kunnen zingen? Dat lijkt me sterk.”

Uiteraard zijn de commentaren ook tot bij K3 zelf geraakt: “Mensen zitten met een vergrootglas op alles wat we doen”, reageert Hanne, “ze zitten gewoon te wachten op het moment dat ze kunnen zeggen: ‘HAHAAAA! Ze doen iets mis!’ En dat heeft heel lang geduurd en nu is het dit geworden …”

From hero to zero

“Gert moet dringend met Kristel praten!”. Ook dit was een opmerking die na dat veelbesproken optreden overal opdook. Wat Kristel er nu eigenlijk zelf over dacht? “Het is soms echt from hero to zero. Op een bepaald moment kan je alleen maar lezen hoe goed ze zijn, en dan is er één optreden dat minder is, en dan lees je direct: ‘Oei, Gert moet samenzitten met Kristel!’ Ik had even goed kunnen zeggen: ‘nee, we riskeren dat niet, we gaan het niet doen’, maar dan had je je als K3 niet ingezet voor het goede doel, Rode Neuzen. Wij smijten ons liever!”

Of om het met de woorden van Gert Verhulst te zeggen: “Dat is het leven …”

Ik had even goed kunnen zeggen: nee, we riskeren dat niet – Kristel

Check hieronder zeker het volledige fragment:

Het optreden van Rode Neuzen Dag kan je hier nog eens bekijken:

Wij Zijn K3: de droom gaat verder, vanavond om 21u25 op VTM.

Gesponsorde artikelen