Wij testen uit: betaal je als single nu écht meer voor vliegtuig- en treintickets?

Wij testen uit: betaal je als single nu écht meer voor vliegtuig- en treintickets?

Soms lijkt het of je een goedkoper ticket kan strikken, maar enkel als je een extra passagier meeneemt. Is dat nu werkelijk zo of hallucineren wij? Onze redactie heeft even uitgeplozen of een reisje echt duurder is voor iemand die single is.

Om een goede vergelijking te kunnen maken, hebben wij telkens eenzelfde bestemming vergeleken: twee tickets of één ticket. Wij hebben gevonden dat het soms inderdaad goedkoper is om met twee te reizen, dan alleen. Dit is het resultaat.

Parijs met Thalys

Voor ons eerste reisje trekken we naar Parijs. Eerst gaan we lekker shoppen en genieten van de mooie stad op ons eigen: we boeken een single reisje van Brussel naar Parijs. We nemen de trein met Thalys en duiden even enkele details aan: we zijn tussen 26 en 59 jaar oud, vertrekken op vrijdag 1 september om 7.13 uur ’s ochtends en willen geen terugreis boeken.

Eén ticket zou ons 87 euro (comfort 2) of 98 euro (comfort 1) kosten.

En dan geven we exact dezelfde details in, maar we gaan nu voor een romantische citytrip met z’n tweetjes en boeken twee heentickets.

De combinatie van twee tickets zou ons 174 euro (comfort 2) of 196 euro (comfort 1) kosten.

Conclusie: deze prijzen bij Thalys zijn hetzelfde, zowel voor één persoon als twee.

Ibiza met TUI

Tijd voor een tweede vergelijking. We gaan nu echt feesten en trekken naar Ibiza. We nemen het vliegtuig en vliegen met TUI helemaal alleen naar onze partybestemming.

Wat zien we? Met belastingen inbegrepen betalen we 49,99 euro per persoon van Oostende naar Ibiza.

Nu gaan we toch eens met z’n tweetjes naar Ibiza. We selecteren twee volwassen personen en we betalen voor dezelfde vlucht geen cent meer of minder. Totaalbedrag komt op 99,98 euro.

Conclusie: bij Tui betaal je evenveel voor je ticket, of je nu alleen gaat of niet.

Met Ryanair naar Ibiza

Uit nieuwsgierigheid gaan we dezelfde bestemming bekijken, maar we vliegen nu met Ryanair. 1 september is nog geen vlucht gepland naar Ibiza, maar wel op 31 augustus.

Een reisje heen voor één persoon zou 57,99 euro kosten.

Maar dan komt het hé, bij Ryanair heb je dus wel een verschil in kostprijs. Een heenreisje met twee personen komt goedkoper uit dan met één persoon. Je betaalt 13,09 cent per persoon minder voor je ticket.

Conclusie: bij Ryanair kost het minder, als je met twee reist

Let wel op, dat geldt ook niet voor alle reizen. Je moet natuurlijk niet verwachten dat een ticket met twee boeken altijd goedkoper uitkomt. Goedkope vluchten is altijd een beetje een kwestie van geluk hebben.

Gesponsorde artikelen