Left Right
scrollTop top

Wij zagen de nieuwe Game of Thrones al en hij wordt fantastisch


Wij zagen de nieuwe Game of Thrones al en hij wordt fantastisch

Zondag gaat het nieuwe seizoen van Game of Thrones in de VS van start. Wij moeten nog even wachten, maar niet lang. Telenet biedt de serie al een week later, op zondag 13 april, aan. Wij mochten de eerste aflevering al in de ultieme preview voor België zien, nog voor de Amerikaanse kijkers dus. En hoewel we niets mogen verklappen, kunnen we wel zeggen dat we misschien voor het beste seizoen van de reeks tot nu toe staan. We waarschuwen iedereen die het derde seizoen nog moet zien dat er spoilers in dit artikel staan.

Een korte terugblik en preview

Door de uiteenlopende verhaallijnen is een opfrissing van het vorige seizoen soms wel nodig. Maar eigenlijk hadden we nu minder problemen om de draad weer op te pikken. Daar zijn twee verklaringen voor: enerzijds gaat de eerste aflevering veel rustiger van start dan we gewend zijn, anderzijds heeft de zogenaamde ‘Red Wedding’ op het einde van het vorige seizoen de cast aanzienlijk verkleind. En dat is volgens de makers nog maar een voorsmaakje van wat we dit seizoen te zien zullen krijgen. Het wordt bloederiger en gewelddadiger dan ooit.

In de boekenreeks van George R.R. Martin zitten we nu in de tweede helft van het derde boek A Song of Ice and Fire. Het huwelijk in de voorlaatste aflevering van het vorige seizoen was haast ongezien in televisieseries. Er sneuvelden immers heel wat geliefde hoofdpersonages. Door de ontwikkelingen worden de Lannisters nog wat meer gehaat dan al het geval was. Stannis Baratheon sterkt inmiddels zijn leger aan, maar er duikt ook een nieuwe dreiging op: Oberyn Martell. Na de dood van al die personages zal er immers een lading nieuwe figuren in het vierde seizoen verschijnen. Martell komt naar King’s Landing voor de bruiloft van koning Joffrey en Margaery.

De Night’s Watch moet zich intussen in het noorden verzetten tegen het Wildlingenleger, terwijl die zelf op de hielen worden gezeten door de White Walkers. En natuurlijk smeedt ook Daenerys Targaryen samen met haar leger en haar draken plannen om de IJzeren Troon te veroveren.

Enkele teasers

Spoilers kunnen we natuurlijk niet geven, maar we hebben enkele weetjes waarmee we je alsnog kunnen opwarmen voor de eerste aflevering. De eerste naaktscène kregen we al na zes minuten te zien, het eerste bloed vloeit na een klein kwartier. We hebben een vermoeden dat Daenerys vlindertjes in de buik gaat voelen, al kunnen we Khaleesi natuurlijk moeilijk inschatten. En zet je schrap voor alweer een geweldige scène op het einde van de aflevering. Je zal meteen honger hebben om de volgende episode te zien. Wij in elk geval wel…

Waar kan je deze reeks zien?

Telenet heeft sinds kort een mooi contract met HBO afgesloten, waardoor we verschillende topreeksen kort na de Amerikaanse première hier al kunnen zien. Zo zal Game Of Thrones al één week na Amerika bij ons uitgezonden worden. De eerste aflevering is voor 13 april en iedere zondag zal Game Of Thrones om 20u00 op PRIME Star HD te zien zijn, alsook op PRIME Series. Klanten hebben nadien vier weken de tijd om de aflevering op te vragen via PRIME en Rio. Wie de uitzending gemist heeft, kan trouwens al meteen terecht in Rio TV-theek.

Of misschien zie je de eerste aflevering nog voor Amerika

Telenet deelde ons nog een interessant nieuwtje mee. Dit weekend zullen 50 fans van Game Of Thrones enkele uren voor de Amerikaanse première naar de eerste aflevering kunnen gaan kijken. Telenet maakt daarover snel meer bekend via zijn Facebook-pagina en via deze link. Toch maar in de gaten houden dus.

Ook de redactie van Newsmonkey is grote fan van Game Of Thrones. Daarom kan je hier dit weekend heel wat leuke dingen over de HBO-reeks vinden. Zaterdag publiceren we de ultieme gids om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen volgen en zondag nemen we je op reis naar het land waar Game Of Thrones voor een groot stuk gefilmd is.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489