Wij zijn zelf eens gaan luisteren of de nieuwe Hooverphonic terecht de hemel in geprezen wordt

Wij zijn zelf eens gaan luisteren of de nieuwe Hooverphonic terecht de hemel in geprezen wordt

We wilden wel eens horen en zien hoe de nieuwe bezetting van Hooverphonic het ervan af ging brengen, en of de critici het bij het rechte eind hadden met de cd recht de hemel in te prijzen. Dus trokken wij naar de cd-voorstelling in de AB. Zelfs Humo, normaal gezien altijd heel kritisch, maar steeds rechtvaardig, kon met zijn geluk geen blijf.

Gisteren waren we in de AB voor de voorstelling van de nieuwe cd van Hooverphonic: In Wonderland. We wilden wel eens horen en zien hoe de nieuwe bezetting het ervan af ging brengen. En wat bleek? We kregen vanalles voorgeschoteld, ook de grote hits, want Alex wilde toch niet te veel risico’s nemen. Tenslotte moest het publiek niet alleen kennismaken met een nieuwe cd, er zijn ook twee nieuwe zangeressen en een zanger.

Wat de nieuwe bezetting betreft, ben ik van de ene verbazing in de andere gevallen. Pieter Peirsman van de Band Slow Pilot is de nieuwe zanger, verleden jaar toerde die nog in het voorprogramma van K’s Choice en toen al bleek dat hij een geweldige stem heeft. Maar de grootste verrassing bleek Kimberlee D’hondt, de zus van Sean D’hondt (The Voice Kids en Manoeuvres). Kimberlee heeft zo’n zachte en mooie stem dat iedereen er stil van werd. Ze heeft een prachtige grain in haar stem!

Maar ook Nina Sampermans mag er wezen: knap en ook nog eens een prachtige stem. Eigenlijk hadden we niets anders verwacht, want Alex Callier is een perfectionist en laat niets aan het toeval over.

Het concert en ook de nieuwe cd waren inderdaad om handen en vingers af te likken, soms bloedmooi, altijd Hooverphonic. Er was een strijkersorkest meegekomen dat bestaat uit 11 man en de hele tour met Hooverphonic meereist, en dat voegt er nog een extraatje aan toe, je weet niet waar eerst naar te kijken. (Ik keek echter vaak naar Kimberlee en Nina)

Het voorprogramma

Ik wil toch ook iets vertellen over het voorprogramma, een vrij onbekend Frans tweetal: Madame&Monsieur. Hoewel we niet al te vaak recensies schrijven over supportacts wil ik hier toch wel een uitzondering maken.

De songs die ze brengen zijn wat mij betreft ook wel juweeltjes en alhoewel ze voor het eerst in België kwamen spelen, hoop ik nog wel van deze band te horen. De zangeres (Emilie Satt) blijkt een prachtige stem te hebben en toen ze een lied brachten over de aanslagen in de Bataclan en het opdroegen aan iedereen in het publiek ging heel de zaal plat …Na afloop van de song bleef iedereen minuten lang in de handen klappen. Pakkend en zeer ontroerend moment .

En nu we toch bezig zijn om van de ene verbazing in de andere te vallen … Emilie Satt blijkt ook nog eens de zangeres te zijn die mee zingt op de hitsingle Badaboum.

10 bisnummers

Het was een mooie avond, ook voor Hooverphonic want ze speelden twee uur en zeker 10 bisnummers. Het plezier van de band en vooral ook van Raymond Geerts spatte er gewoon af . Mochten jullie een tip willen voor een concert, ik zou zonder verpinken Hooverphonic aanbevelen, je zal er geen spijt van krijgen!

Maar toch … ik miste Noemie .

©Gieke Merckx.

Emilie Satt (Madame&Monsieur).Emilie Satt.Emilie Satt.Emilie Satt.Kimberlee D’hondt. ( Hooverfonic ).Raymond Geerts…Hooverphonic.Nina Sampermans… Hooverphonic.Kimberlee Dhondt.Nina Sampermans.Pieter Peirsman… Hooverphonic.

Gesponsorde artikelen