Wijntje? In dit Italiaans dorp komt er rode wijn 24/7 gratis uit een fontein

Wijntje? In dit Italiaans dorp komt er rode wijn 24/7 gratis uit een fontein

Italië heeft veel te bieden: pasta, pizza, heerlijke wijn en een boeiende geschiedenis. In de zomer is het er ook nog eens altijd goed weer. Afkoelen doe je dan aan een van de vele fonteinen in Italië. En in het Zuid-Italiaanse dorpje Caldari di Ortona zal dat afkoelen gebeuren met wijn. Die vloeit namelijk 24/7 gratis uit de fontein.

Italië was al een leuke vakantiebestemming maar het land heeft zichzelf weer enkele plaatsen omhoog gewerkt op de ranking met deze gratis wijnfontein. In de Zuid-Italiaanse streek Abruzzo drinken Italianen veel Montepulciano d’Abruzzo. De lokale wijn stroomt dan ook 24/7 gratis uit een fontein in het dorpje Caldari di Ortona.

Niet bedoeld om je te bezatten

De fontein werd ontworpen door architect Rocco Valentini en werd eind vorig jaar geplaatst door de lokale wijngaard Dora Sarchese. De wijn die eruit stroomt is gemaakt van de montepulcianodruif. De fontein is open 24/7 en ervan drinken is gratis. Je kan je dus installeren aan de rand van de fontein met een verse pizza. Houdt een glas, karaf of (waarom ook niet) een jerrycan onder de fontein en je kan weer een hele avond verder. De wijngaard waarschuwt verder dat het niet de bedoeling is je aan de fontein te bezatten. Het is een bedoeld als een plaats voor pelgrims en wijnliefhebbers. In Spanje werd ook al een wijnfontein geplaatst op een pelgrimpad. Ook in de oudheid werden fonteinen met wijn gevuld om gasten te imponeren. Zo liet de Engelse koning Henry VIII er een bouwen voor het bezoek van de Franse koning Frans I in 1520.

Giphy

Gesponsorde artikelen