Wil je een dier adopteren? Dan kan dat nu makkelijk via nieuwe website

Wil je een dier adopteren? Dan kan dat nu makkelijk via nieuwe website

Een huisdier adopteren is een stuk makkelijker geworden. Er is nu namelijk een gecentraliseerde database beschikbaar waarop alle asieldieren van Vlaanderen verzameld worden. Zo kan jij dus snel je nieuwe beste vriendje vinden. 

Je wil graag een huisdier adopteren, maar je had geen klik met een van de dieren uit het asiel in je buurt? Dan kan je nu via de website adopteereendier.be alle asieldieren van de Vlaamse asielen bekijken om zo snel je ideale huisdier te vinden. De website is niet toevallig vandaag live gegaan, op Werelddierendag.

Adopteer een dier

De website is een initiatief van Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Hij wil met deze website de drempel verlagen voor wie een huisdier wil adopteren. Het maakt het proces van een dier kiezen dat bij je zou passen een stuk makkelijker. Waardoor mensen eerder een dier zouden adopteren dan er eentje te gaan kopen in een dierenhandel.

Op de website staat te lezen dat er jaarlijks meer dan 50.000 dieren worden binnengebracht in de erkende dierenasielen. Het gaat dan niet alleen om dieren die zijn afgestaan door hun baasjes, maar ook dieren die verloren gelopen zijn of door de dierenbescherming in beslag zijn genomen. Al deze dieren worden nu samengebracht op deze website, die dus de complete database moet vormen van alle dieren in de Vlaamse asielen.

iStock

Katten, honden, maar ook kippen en konijnen

Op dit moment staan er 399 dieren op de database, een aantal dat wellicht nog een pak zal groeien, want niet alle asielen hebben hun dieren al op de website geplaatst. 28 van de in totaal meer dan 120 erkende asielen in Vlaanderen deden dat al wel, de gegevens van de andere asielen zijn ook terug te vinden op de website.

Je kan op adopteereendier.be – zoals je al wel zou verwachten – veel honden en katten vinden, maar er zijn ook andere dieren te vinden. Zo zijn er kippen, konijnen, hamsters, twee fazanten en een eend die allemaal wachten op een nieuwe thuis.

adopteereendier.be

Gesponsorde artikelen