Left Right
scrollTop top

Wil je herpes? Ga dan naar Coachella!


Wil je herpes? Ga dan naar Coachella!

Coachella was ook dit jaar een waar feest. En daarmee bedoelen we niet alleen de muziek op de festivalweide. In het zuiden van Californië steeg het aantal gevallen van herpes tijdens het eerste weekend van het festival met niet minder dan 2.000 procent.

Aaah, Coachella, het festival waarvan je vergeet dat het wel degelijk een festival is. De magische plek vol muziek, palmbomen, zon en influencers is een bron van inspiratie voor dé modetrends van het festivalseizoen, maar blijkbaar ook van herpes! Dat bleek uit de gegevens die de SOA-diagnose-app HerpAlert vrijgaf. Het aantal gevallen van herpes steeg tijdens het eerste weekend van het festival met meer dan 2.000 procent.

Dit waren de vijftien beste optredens op Coachella.

Twintig keer meer herpes

De SOA-app HerpAlert werkt heel eenvoudig: gebruikers uploaden foto’s van hun infecties, dokters kunnen dan een diagnose geven en de nodige medicatie voorschrijven. En Coachella had een enorm effect op de instroom van foto’s in de applicatie. Tijdens het eerste weekend van het festival steeg de hoeveelheid gevallen van herpes in het zuiden van Californië (waar Coachella plaatsvindt) met maar liefst 2.083 procent.

Beyoncé loste deze week haar live-album en documentaire Homecoming dat op Coachella vorig jaar werd opgenomen.

250 mensen met herpes na één dag Coachella

In en rond Indio, de stad met de festivalweide van Coachella, krijgt HerpAlert gemiddeld twaalf gevallen van herpes per dag. De eerste dag van het festival dit jaar (op 12 april) alleen al zorgde voor 250 foto’s in de app. En die kwamen alleen uit Indio. In heel het zuiden van Californië, waar de meeste mensen wonen die naar Coachella gaan, uploadden maar liefst 1.105 mensen foto’s van hun infecties. Het vorige recordaantal meldingen van SOA’s via HerpAlert dateert van de Oscars in 2018 en toen waren het maar zestig gevallen op één dag.

Dat Coachella populair is, weet iedereen. Deze influencer postte heel wat op sociale media, maar zette geen voet op het festivalterrein:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...