Wil je in maart op reis? Boek dan een last minute naar deze zonnige bestemmingen

Wil je in maart op reis? Boek dan een last minute naar deze zonnige bestemmingen

Het kan wel even duren vooraleer we de zon te zien krijgen in België. Daarom begrijpen we het maar al te goed als je nu al nood hebt aan warmere oorden. Als je geen koude meer wil en enkel de zon wil voelen op je huid, moet je deze bestemmingen eens een kans geven. 

1. Madrid – Spanje

iStock

Als je niet ver wil reizen, maar toch een straaltje zon wil voelen op je huid moet je gewoon naar Madrid gaan. Vanaf maart wordt het in de Spaanse stad lekker zonnig en kan je al op terrasjes genieten van een lekkere sangria.

In maart liggen de temperaturen rond 20 graden en krijgen alle bomen al mooie lenteblaadjes. Ideaal om een wandeling te maken door Madrid of dingen te bezoeken zonder te zweten of een dikke jas aan te trekken. Heerlijk vakantieweer noemen we dat!

2. Puerto Rico – Amerika

Wil je liever buiten Europa een spontaan reisje boeken? Geen probleem! Er zijn voldoende bestemmingen waar de zon schijnt, zoals Puerto Ricooooooo!

Het is je volste recht om even een last minute te boeken buiten Europa. Living on the edge noemen we dat dat dan en terecht! In Puerto Rico kan je eens goed uit de bol gaan en al plezier hebben op strandfeestjes. Waarom ook niet als dat mogelijk is in maart!

In de komende maand is het ook niet erg druk in de Caraïben. Hierdoor kan je lekker relaxen en genieten zonder rekening te houden met te veel toeristen aangezien je buiten het seizoen gaat.

3. Budapest – Hongarije

Als je goedkoop wil reizen en niet per se wil bakken in de zon, is Budapest ook een optie voor je lastminutereisje. In het tweede deel van maart zullen de temperaturen boven 15 graden liggen. Dat is niet heel hoog, maar wel aangenaam om zonder jas de stad te verkennen. Goed genoeg toch? Vooral omdat de prijzen voor een vliegticket dan zo laag liggen.

4. Caïro – Egypte

In Caïro kunnen de temperaturen in maart stijgen naar 24 graden. Ideaal om de piramiden van Gizeh te bezoeken zonder erbij rond te lopen als een zwetende toerist die de warmte niet aankan. Als je een maandje langer wacht, kan het kwik toch al de hoogte ingaan. Dus best in maart gaan als je de cultuur en geschiedenis van Egypte wil ontdekken.

5. Canarische Eilanden

Als je niet te ver wil reizen, kan je ook de Canarische Eilanden gaan. Of je nu wil genieten aan het strand of paleizen en vulkanische kraters wil ontdekken, het kan allemaal in een t-shirt of een jurkje. Het weer is daar perfect in maart dus je dikke truien kan je gerust thuislaten! Of (voor de zekerheid) op hotel …

6. Vietnam – Azië

Er is geen beter moment om Vietnam te bezoeken dan maart. Meestal heerst in het land heel wat vochtigheid, maar in maart verdwijnt dat en is het dan de droogste maand van het jaar. Ideaal weer om te luieren of rond te trekken.

In dit seizoen kan je ook veel meer doen voor weinig geld. Hetgeen je zeker een kans moet geven in maart, is het Chu Dong Tu-festival aan de kust bij de wijk Khoai Chau. Het feest met gouden draken en brandende wierook is een ervaring die je nooit zal vergeten.

7. Essaouira – Marokko

Als we aan Marokko denken, linken we het land meteen aan Casablanca of Fez. Maar Marokko heeft eigenlijk nog een stad die je zeker eens moet bezoeken, vooral in maart.

Als je geen plakweertje wil en niet wil geconfronteerd worden met extreme hitte in de zomer. Dan moet je het land bezoeken in maart of april. In Essouira kan je heel wat oude gebouwen en Instagramwaardige foto’s nemen in de wit-blauwe steegjes. Wil je liever genieten van het strandleven? Dan kan dat ook want in maart kan het kwik al makkelijk stijgen naar 25 graden.

8. Italië

Een strandvakantie in Italië zal het waarschijnlijk niet worden, maar 16 graden is al leuk genoeg om even te kunnen genieten. Ook hier zijn de steden (zoals Rome, Firenze en Toscane) zonnig, gezellig, minder druk en goedkoper in maart. We kunnen het niet genoeg benadrukken: maart is een topmaand om te reizen!

Uiteraard zijn er ook wel minpuntjes, maar die vallen ook goed mee hoor. Het kan bijvoorbeeld eens gebeuren dat er wat regen valt en het ’s avonds een beetje afkoelt. Maar overdag zal je waarschijnlijk safe zitten en kunnen genieten van een lentezonnetje.

9. Bali – Indonesië

Eind maart en begin april is eigenlijk al het einde van het regenseizoen in Zuidoost-Azië. Maar dat wil niet zeggen dat je geen regendruppels meer zal zien. Hoewel er misschien wat regen kan vallen, toch kan je nog lekker genieten van de zon.

In Bali kan het in maart zelfs tot 27 graden worden. Dus een kleurtje krijgen, zit er zeker nog in. Enkele druppeltjes voor wat verfrissing kan nooit kwaad hé!

10. Cyprus

Een mediterraanse bestemming is altijd een goed idee als je de zon een beetje mist. Vooral in maart is de regio rond de Middellandse Zee heel interessant. Het zonnetje zal er goed schijnen, maar je zal niet zweten en puffen van de hitte. In Cyprus zal het deze maand gemiddeld rond 20 graden zijn, maar op het einde van de maand kunnen de temperaturen zelfs nog een beetje hoger liggen. Heerlijk!

Daarnaast kan je ook genieten van zalige deals omdat maart buiten het seizoen ligt. Om eerlijk te zijn, begrijpen wij niet goed waarom mensen hier naartoe gaan in de zomer. Een terrasje is toch leuker als het 20 graden is? Vooral als het je goedkoper uitkomt!

11. Florida – Verenigde Staten

Wie van het zonnetje wil genieten en naar Amerika wil gaan, moet maar eens een bezoekje brengen aan Florida in maart. De zon zal daar zeker schijnen en de temperaturen kunnen stijgen tot 27 graden.

Qua drukte zal het in maart ook wel goed meevallen. Maar hou er wel rekening mee dat studenten in Florida wel hun ‘Spring Breakhebben in maart. Als je wil rusten en de stad wil ontdekken, komt dat misschien minder goed uit. Maar als je wil feesten, kan je op geen beter moment gaan!

12. Myanmar – Azië

Als je in maart naar Myanmar gaat, kan je op je beide oren slapen want het zal daar niet snel regenen. Het kan daar zelfs tot 36 graden worden in deze maand, wat eigenlijk de start is van een warm seizoen. Het seizoen wordt ook nog eens verwelkomt met verschillende kleurrijke festivals.

Als je naar Myanmar wil gaan, moet je wel eerst even informeren over vaccinaties. Hopelijk kan je nog in maart gaan, maar uiteindelijk valt april ook goed mee hoor!

Een beetje last van wanderlust nu? Gewoon boeken!

Gesponsorde artikelen