Wil jij ook onder dat wurgcontract van de fitness uit? Dan kan dit misschien de oplossing zijn!

Wil jij ook onder dat wurgcontract van de fitness uit? Dan kan dit misschien de oplossing zijn!

“Lees altijd de kleine lettertjes bij het tekenen van een contract!” Allemaal mooi in theorie, maar wat als je gevangen zit in een wurgcontract? Wel, daar is nu een oplossing voor. Huisartsen mogen van de Orde der Artsen een doktersbriefje uitschrijven dat sporten levenslang verbiedt. 

Een abonnement op de fitness, want “die kilootjes moeten er toch wel af”, kan vaak eindigen in een administratieve nachtmerrie. Sportscholen hebben dikwijls wurgcontracten waar je echt niet onderuit kan. En dan kosten ze ook nog eens maandelijks een smak geld. Gelukkig is daar nu een oplossing voor gekomen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Doktersbriefje

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) besliste begin vorig jaar al dat er betere afspraken moeten zijn met fitnesscentra over het beëindigen van contracten. Maar pas nu krijgt het onderwerp meer aandacht. De afspraken gaan over de mogelijkheid om met een medisch attest, dat verklaart dat de klant niet meer kan sporten, het contract op te schorten. Zo schreef een West-Vlaamse huisarts een doktersbriefje voor een patiënte die haar fitnessabonnement niet meer kon betalen en het wou stopzetten. De Orde der Artsen vindt dit echter geen probleem.

“Het sociale speelt ook mee bij een arts”, zegt Lieven Wostyn, voorzitter van de West-Vlaamse afdeling van de ­Orde. “En er was wel degelijk ook een medisch probleem: de vrouw leed aan pijn in de nek en aan een slepende middenoorontsteking.”

De koepel van sportscholen vindt dit dan weer een echte schande. “Wij vinden dit echt onaanvaardbaar”, zegt Eric Vanden­abeele, de directeur van beroepsvereniging Fitness.be. “Een arts moet oordelen over je gezondheid, niet over of het een goed idee was om zo’n contract af te sluiten. Een dokter moet toch ook niet oordelen over je contract met je energieleverancier, of met je internetprovider?”

En toch blijft de regel gewoon bestaan en is er ein-de-lijk een oplossing voor de wurgcontracten!

Gesponsorde artikelen