Will Smith eert Muhammad Ali nog een laatste keer door diens kist te dragen

Will Smith eert Muhammad Ali nog een laatste keer door diens kist te dragen

Als Will Smith één keer heeft laten zien dat hij in staat is tot grootse acteerprestaties dan was het wel in ‘Ali’, het kleine meesterwerkje van Michael Mann uit 2001 waarin Smith de legendarische bokser Muhammad Ali vertolkt. De twee werden vrienden en nu kan Smith The Greatest nog één keer eren: door zijn kist te dragen.

Vrijdag overleed Muhammad Ali op 74-jarige leeftijd in het ziekenhuis na een ellenlange strijd tegen parkinson. Zoals het de allergrootste beaamt krijgt hij eind deze week een groots afscheid in zijn geboorteplaats Louisville. Daarbij zullen onder andere de acteur en zanger Will Smith en voormalig bokskampioen Lennox Lewis, naast nog andere vrienden en enkele familieleden, de kist van ‘The Greatest’ dragen.

Plaats voor meer dan 30.000 mensen

Will Smith en Muhammad Ali zijn bevriend geraakt toen Will Smith het leven van Ali vertolkte voor de gelijknamige film uit 2001.

De geboren Engelsman Lewis werd drie keer wereldkampioen bij de zwaargewichten, iets wat alleen Ali en Evander Holyfield ooit ook lukte.

Smith en Lewis zullen niet de enige bekende gezichten zijn op de uitvaart want onder meer Bill Clinton, Billy Crystal (de legendarische acteur uit When Harry Met Sally) en ook de Turkse president Erdogan zullen spreken op de begrafenis. Ook de koning van Jordanië, koning Abdullah II, heeft zich bij de sprekers gevoegd.

Donderdagmiddag wordt een gebedsdienst gehouden in de hal waar Ali in november 1961 zijn tegenstander Willi Besmanoff versloeg.Vrijdag volgt een rouwstoet door Louisville, zijn geboortedorp, waarna afscheid wordt genomen in een basketbalarena.

Aansluitend zal het lichaam van Muhammad Ali worden bijgezet op de begraafplaats Cave Hill. Meer dan 30.000 mensen kunnen de plechtigheden bijwonen.

Gesponsorde artikelen