Will Smith: “Ik zou mijn kinderen op straat zetten moesten ze zoals Trump praten over vrouwen”

Will Smith: “Ik zou mijn kinderen op straat zetten moesten ze zoals Trump praten over vrouwen”

“Ik krijg tranen in mijn ogen als ik zie hoe een man in staat is om een vrouw publiek ‘fat pig’ te noemen.” Dat zegt acteur Will Smith in een interview naar aanloop van z’n nieuwe film, ‘Suicide Squad’. Dat mensen dan nog eens applaudisseren bij die uitspraken vindt hij al helemaal te gek voor woorden. “Mijn grootmoeder zou mijn tanden uit m’n hoofd kloppen moest ik zoiets gedaan hebben”, zegt hij. En ook zijn kinderen zouden het niet moeten proberen …

Vrouwvriendelijk kan je hem niet echt noemen, als je aandachtig luistert naar de speeches van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Om nog maar enkele voorbeelden te geven: toen een journaliste de Republikein een vraag stelde waar hij niet op wilde antwoorden, vroeg hij haar of ze haar maandstonden had in een live-interview op tv. Bovendien praat de presidentskandidaat graag over vrouwen alsof ze objecten of gebouwen zijn, die er gewoon zijn voor het entertainment van mannen.

En dan is er nog het ‘fat pig‘-incident. Megyn Kelly, reporter bij televisiezender FOX News, stelde de volgende vraag aan Trump tijdens een live interview: “U verwijst naar vrouwen met de volgende woorden: fat pigs, digusting animals, dogs, …”. Nog voor ze haar vraag kon afmaken, gaf Trump haar al van antwoord. “Alleen Rosie O’Donnel”, zegt hij, waarop luid applaus en gelach uit de zaal komt.

Dat is net wat de Amerikaanse acteur Will Smith een brug te ver vindt. Dat Trump Rosie O’Donnel, een Amerikaanse comédienne, actrice en talkshow-presentatrice, in het openbaar een “fat pig” noemt, kan niet door de beugel, vindt hij.

“Ik krijg tranen in mijn ogen als ik zie hoe een man in staat is om een vrouw publiek ‘fat pig‘ te noemen”, zegt Smith in een interview naar aanloop van zijn nieuwe film, Suicide Squad. “Dat mensen daar dan nog eens voor applaudisseren, vind ik complete fucking waanzin. Mijn grootmoeder zou mijn tanden uit m’n hoofd kloppen moest ik zoiets gedaan hebben. Ik kan niet begrijpen waarom mensen ervoor applaudisseren. It’s absolutely collective insanity.”

In het interview zegt Smith ook dat moest één van zijn kinderen zo praten over eender welke vrouw, ze er niet goed van zouden zijn. “Ik zou mijn kinderen op straat zetten. Ze zouden niet meer in mijn huis mogen wonen.”

Bronnen: news.com.au en Attn:

Gesponsorde artikelen