Will Smith toont eerste poster voor live-action remake van ‘Aladdin’

Will Smith toont eerste poster voor live-action remake van ‘Aladdin’

‘Aladdin’, de live-action remake van de gelijknamige Disney-klassieker, heeft een eerste poster gekregen. Die deelde Will Smith, die de Genie (Geest) zal vertolken, zelf op Facebook. “Laat me eruit!”, schrijft de acteur onder de poster, die de magische lamp toont. ‘Aladdin’ zal uitkomen op 24 mei 2019.

Na het succes van live-action versies van Beauty and the Beast en Jungle Book, is er een ware revival van Disney-klassiekers aan de gang. Al snel werden er een hoop andere live-action remakes aangekondigd, en dan kon Aladdin natuurlijk niet ontbreken.

Whitewashing

In maart van vorig jaar werd er gezocht naar acteurs en het duurde niet lang voor de belangrijkste rollen werden ingevuld. Mena Massoud zal Aladdin gaan spelen, Naomi Scott neemt de rol van Jasmine voor zich en Marwan Kenzari in de huid van Jafar kruipen. Er werd echter vooral uitgekeken naar wie de opvolger van de iconische Robin Williams zou worden, die een fenomenale Geest neerzette in de animatiefilm. Regisseur Guy Ritchie vond de perfecte persoon in ‘the Fresh Prince‘ Will Smith.

Er klonk echter ook meteen kritiek op de casting, want met Naomi Scott ging een van de hoofdrollen naar een toch vrij blanke Engelse actrice. Velen zagen hierin een gemiste kans om iemand met een echte Oosterse achtergrond te casten. Dat zogenaamde whitewashing, of witwassen, kan een film uiteraard kraken; kijk maar naar The Last Airbender of de Death Note-film. Dus werd regisseur Guy Ritchie gewaarschuwd niet al te ver te gaan. De keuze voor Mena Massoud, een Canadees met Egyptische roots, als Aladdin werd dan op algemeen gejuich onthaald.

Nieuwe songs

Naast de indrukwekkende cast wist de film met Benj Pasek en Justin Paul, die ook verantwoordelijk waren voor de muziek van de gevierde film La La Land, nog eens twee muzikale genieën aan te trekken. Zij zullen de live-action remake van muziek gaan voorzien, want naast de bekende liedjes zal de film ook enkele nieuwe songs gaan krijgen.

“We mochten een nieuw lied schrijven voor Jasmine”, bekende Paul in een interview met Variety. Daarnaast schreven de twee nog een nieuw duet en lieten ze vallen dat ze ook het iconische Arabian Nights (Een Oosterse Nacht) van een nieuwe strofe mochten voorzien (met dat lied hadden de oorspronkelijke makers trouwens een heel ander plan, zoals je hier kan lezen).

Eerste poster

Nu heeft Will Smith, die dus de Geest zal gaan spelen, een eerste poster voor de ondertussen lang verwachtte live-action remake gelost. Naast de magische lamp met daaronder de tekst ‘Choose wisely‘, is er op de poster echter niet te zien. “Laat me eruit”, schrijft de acteur onder z’n Facebookpost. “Ik kan niet wachten tot jullie me allemaal in het BLAUW gaan zien!”

De live-action remake van Aladdin staat gepland voor 24 mei 2019. Wie niet tot dan kan wachten, kan hier nog eens de animatiefilm bekijken!

Disney

Andere remakes

Naast Aladdin zijn er natuurlijk nog een hoop andere Disney-klassiekers die een remake zullen krijgen. En ook daar wordt met mondjesmaat meer informatie over gelost. Zo kregen we al een eerste en tweede beeld van de live-action Mulan te zien en werd er al bekendgemaakt dat een belangrijk personage uit de film geschrapt zal worden.

Over de The Ling King-remake wordt vooral veel gepraat omwille van de indrukwekkende cast. Onder andere Donald Glover (Simba), Beyoncé (Nala), John Oliver (Zazu), Seth Rogen (Pumbaa) en James Earl Jones (Mufasa) zit die vol met grote namen.

Dumbo kreeg zelfs al een eerste trailer en onlangs nog werd aangekondigd dat Lilo & Stitch de laatste Disney-film in het rijtje is die een live-action remake zal krijgen! Of wat dacht je van dit laatste gerucht: er zou gedacht worden aan Lady Gaga om Ursula te spelen in The Little Mermaid.

Gesponsorde artikelen