‘Willow’ op Disney+ krijgt geen tweede seizoen

Slecht nieuws voor fans van de Disneyserie Willow. Er komt namelijk geen tweede seizoen. Dat hebben verschillende bronnen zonet bekendgemaakt. De reeks ging eind vorig jaar in première.

Tussen november vorig jaar en januari dit jaar verscheen er op Disney+ elke week een aflevering van Willow. Die reeks was gebaseerd op de gelijknamige film en kon opnieuw op actrice Warwick Davis in de hoofdrol rekenen. Willow kon op positieve recensies rekenen, maar toch bleek dat niet genoeg voor een tweede seizoen. Dat meldt Variety.

Willow

De reeks Willow was een vervolg op de gelijknamige film uit 1988. De Disneyreeks begint twintig jaar na het verslaan van Queen Bavmorda. Een groep van zes nieuwe helden komt elkaar tegen op een spannende en gevaarlijke zoektocht ver van huis. Daar moeten ze hun innerlijke demonen onder ogen komen om zo de wereld te redden.

In de reeks keerde Warwick Davis terug als Willow Ufgood. Daarnaast waren ook onder andere Ellie Bamber, Ruby Cruz, Erin Kellyman, Tony Revolori en Hannah Waddingham te zien. De reeks werd overwegend positief ontvangen door publiek en pers en behaalde op Rotten Tomatoes een score van 83 procent.

Geen tweede seizoen

Maar toch leek dat niet genoeg om ook het tweede seizoen een kans te geven. Bij het publiek leek de populariteit namelijk een pak minder te zijn en werkte de reeks minder goed dan verwacht. Volgens velen was het namelijk nog steeds, net zoals de film, niet overtuigend. Daarom heeft Disney nu besloten om de serie stop te zetten.

Een andere reden voor het stopzetten van de serie is waarschijnlijk de focus op de Star Wars-projecten. Zowel Willow als die Star Wars-projecten zijn namelijk onderdeel van Lucasfilms. En dat bedrijf zou dus vooral met de franchise verder willen scoren bij het publiek.

Bekijk de trailer van Willow seizoen 1 hier:

Meer
Lees meer...