Left Right
scrollTop top

Wilmès: “Kans heel groot dat er binnenkort meer beperkingen komen”


Sophie Wilmès MR Kamer
© Sophie Wilmès – Bron: Isopix

De kans is zeer groot dat de coronamaatregelen binnenkort opnieuw strenger worden. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) vandaag in de Kamer gezegd. Wilmès kreeg daar kritische vragen na de versoepelingen die gisteren waren aangekondigd na de Nationale Veiligheidsraad.

De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad en de uitleg achteraf op de persconferentie zorgden vandaag voor heel wat verwarring en kritiek. Hoewel de coronacijfers in België de hoogte in schieten, versoepelde de regering de maatregelen die van kracht zijn.

Premier Sophie Wilmès mocht die beslissing dan ook komen verantwoorden in de Kamer. “We hebben gisteren beslist om de mogelijkheden voor sociale contacten voor iedereen aan te passen om de regels draaglijker te maken. Beter soepele regels die door veel mensen worden nageleefd dan te strenge regels waar niemand achter staat”, noteert VRT NWS.

Barometer

Toch waarschuwde de premier ook dat de versoepeling snel teruggedraaid kan worden. De experten van Celeval werken aan een barometer op basis van de epidemiologische situatie. Aan de hand daarvan zouden dan de regels in ons land automatisch aangepast kunnen worden. Die barometer is wel niet op tijd klaargeraakt voor de Veiligheidsraad van gisteren. Volgens de premier zou die binnen enkele dagen afgerond moeten zijn. De kans is groot dat er dan meteen strengere maatregelen afgekondigd worden.

“Hoe ernstiger de gezondheidssituatie, hoe meer het aantal aanbevolen contacten zal worden beperkt”, legde Wilmès uit. “Ik kan u al zeggen dat de kans heel groot is dat we binnenkort met meer beperkingen zullen komen, want de evolutie van de gezondheidstoestand in ons land is niet goed.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489