Wilmots wil niet naar hotel dat voetbalbond speciaal voor Duivels liet ombouwen

Wilmots wil niet naar hotel dat voetbalbond speciaal voor Duivels liet ombouwen

Bondscoach Marc Wilmots wil met z’n Rode Duivels niet naar het Martin’s Red Hotel in het Belgian Football Center in Tubeke. De voetbalbond investeerde 11,5 miljoen euro in de renovatie van dat hotel, en liet een hele verdieping op maat van de Duivels maken. “Waarom moet ik naar Tubeke gaan? Dan moeten we 45 minuten op de ring in de file zitten. In Neerpede zijn we op een kwartier.”

Het Belgian Football Center (BFC) werd gebouwd met de opbrengst van Euro 2000, tien jaar geleden. Bedoeling was er het Belgische Clairefontaine van te maken, de uitvalsbasis van de nationale ploegen. Dat lukte voor zowat alle nationale ploegen, behalve de Duivels. Kritiek: geen volwaardig hotel en te ver.

Vorig jaar kocht de bond het hotel in Tubeke over en besloot tot een complete “make-over”. Dat kostte 11,5 miljoen euro, mede gefinancierd door sponsors en door de overheid. Martin’s Red is een driesterrenhotel waar iedereen terecht kan, maar de tweede verdieping, heeft vier sterren (24 kamers) en is bedoeld voor profclubs. Inclusief een aparte achteringang, parking en lift, een “gigantische fitness met mezzanine waarop de medische staf is ondergebracht, zodat ze spelers kunnen volgen” en een wellness in de kelderverdieping.

“Waarom?”

Maar Wilmots ziet het niet zitten. “Waarom moet ik naar Tubeke gaan? Dan moeten we 45 minuten op de ring in de file zitten. In Neerpede zijn we op een kwartier. En we zijn dicht bij de luchthaven. Ik wacht niet tot het hotel daar klaar is. Nog eens: ik zit goed hier. Een goed veld, goede kleedkamers… De jeugd en de beloften trainen daar. Op dit moment is het gewoon heel makkelijk om in Neerpede te trainen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Alleen vergeet de bondscoach te vermelden dat met het hotel in Tubeke, de Duivels niet meer met een bus naar een trainingsveld (nu 25 km enkele rit naar Neerpede) moeten, want het heeft 3 grasterreinen, 2 outdoor synthetische terreinen en 1 overdekt synthetisch terrein.

“Door het vermijden van hotels voor de spelers, busverplaatsingen en restaurants, zullen de kosten van de Rode Duivels voor de voetbalbond dalen”, klonk het nog eind 2014 toen de voetbalbond Tubize het project voorstelde, met dit filmpje:

Gesponsorde artikelen