Wimbledon dreigt in het water te vallen door coronavirus

flickr

Het ziet er niet naar uit dat we dit seizoen nog tennis te zien krijgen. Wimbledon, het bekendste grastennistoernooi ter wereld dreigt in het water te vallen door het coronavirus. De organisatie laat weten dat het volgende week samenkomt om een definitieve beslissing te nemen over de afgelasting van het toernooi.

Wimbledon is lang niet het enige tennistoernooi dat in gevaar komt door het coronavirus. Eerder deze maand werd het Amerikaanse graveltoernooi Indian Wells afgelast. Nu dreigt hetzelfde te gebeuren met het grasseizoen.

Kan uitstel redding brengen?

Door het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio, komt er wel weer ruimte vrij op de tenniskalender. Toch lijkt de verplaatsing van het toernooi weinig waarschijnlijk. Wimbledon beschikt maar over twee overdekte terreinen en kan daardoor niet in de late zomer plaatsvinden.

Volgens Dirk Hordorff, vice-president van de Duitse tennisfederatie bestaat er geen twijfel over de afgelasting van Wimbledon.

“Het is volkomen onrealistisch om te denken dat we in de huidige situatie een internationaal tennistoernooi, waar honderdduizenden mensen uit alle hoeken van de wereld naartoe reizen, zouden organiseren. Dat is ondenkbaar”, klinkt het.

Gesponsorde artikelen