Win-actie van Efteling op WhatsApp is fake: niet klikken!

Win-actie van Efteling op WhatsApp is fake: niet klikken!

De kans is vrij groot dat je deze voormiddag een berichtje kreeg op WhatsApp met een link om gratis tickets te winnen voor De Efteling. Hopelijk ben je niet op dat berichtje ingegaan want de actie blijkt vals te zijn. De Efteling zelf distantieert zich volledig van de actie.

Dat er ergens gratis tickets te winnen vallen, dat gebeurt wel vaker. Toch moet je steeds opletten of de acties wel betrouwbaar zijn of niet. Ook vandaag circuleerde er weer een valse actie waaraan waarschijnlijk honderden mensen zich lieten vangen. En je kan het hen niet kwalijk nemen, de actie zag er namelijk heel echt uit.

Puntje onder de ‘t’

De website lijkt op het eerste gezicht de officiële website van De Efteling te zijn. Wanneer je echter nauwkeuriger kijkt naar de link, dan zie je dat er onder de letter ‘t’ een puntje staat. Klein detail maar het zorgt wel voor een andere, en dus neppe, website.

Nog een ander detail: De Efteling viert dit jaar z’n 66e verjaardag en niet z’n 68e. Als je er even over nadenkt zijn beide getallen vreemde gelegenheden om honderden gratis tickets uit te delen, toch? Al kan je het jezelf niet kwalijk nemen als je die kleine details over het hoofd ziet wanneer je met je hoofd al bij een gratis tripje naar De Efteling zit.

Kurt Peeters vertelt aan VRT NWS dat de organisatie zich volledig distantieert van de feiten en dat ze het een zeer vervelende situatie vinden. Voor echte win-acties houd je dus beter de officiële website van De Efteling in de gaten, die zonder het puntje onder de ‘t’ dus.

Gesponsorde artikelen