Wind en regen: de komende week van deze zomer wordt er eentje om snel te vergeten

Wind en regen: de komende week van deze zomer wordt er eentje om snel te vergeten

De zomer neemt een week vakantie, en de komende dagen zal het zelfs eerder herfst lijken. De regen luidt vandaag volgens het KMI een natte week in met veel wind. De temperaturen duiken vaak net onder 20 graden. Vanaf het weekend lijkt er dan toch beterschap in de lucht te hangen. Dat zou dan weer goed nieuws zijn voor het tweede deel van Tomorrowland.

Net zoals gisteren houden we het vandaag niet droog. Vanaf het westen komt er regen opzetten, al zal die in de loop van de dag wel verdwijnen. Er staat ook een vrij stevige wind, die lokaal tot 60 kilometer per uur kan halen. Het kwik schommelt tussen 20 en 21 graden. Vanavond zijn er dan weer nieuwe buien in aantocht, en daar geraken we maar beter aan gewend als je ziet wat de rest van de week in petto heeft.

Morgen wordt een grijze dag met regelmatig regenbuien. Ook onweer is hier en daar mogelijk. Het kwik neemt een flinke duik naar 18 tot 19 graden. Vooral de wind maakt het weer onaangenaam. Dinsdag meer van dat gure weer, maar het wordt misschien wel een graadje warmer. Ook woensdag valt er regen uit de lucht, al blijft het kwik wel stijgen naar 22 tot 23 graden. Donderdag iets koeler en je kan al het raden: lichte regen. Intussen staat er nog altijd een vrij stevig windje.

Tomorrowland: zonnig!

De tweede lading ‘People of Tomorrow’ zullen het graag horen: vanaf vrijdag, de start van het tweede weekend van Tomorrowland, verbetert het weer. Het wordt eindelijk droger en de zon kan al eens door de wolken breken. De temperatuur blijft nog een beetje achter bij 19 tot 20 graden.

Vanaf zaterdag lijkt de zomer voorzichtig terug te keren. Het wordt aangenaam weer bij zo’n 23 tot 24 graden. Begin augustus zouden we deze lijn voorlopig doortrekken. Dat betekent overwegend droog weer bij temperaturen die met de zomerse kaap van 25 graden flirten. Tot dan zullen we dus vooral de indooractiviteiten moeten uittesten. Of misschien eens naar de bioscoop gaan, er zijn een paar sterke films uit!

Gesponsorde artikelen