‘Wine Country’: nieuwe Netflix-film voor wijnliefhebbers met een midlifecrisis

‘Wine Country’: nieuwe Netflix-film voor wijnliefhebbers met een midlifecrisis

Amy Poehler regisseerde ‘Wine Country’, een komedie die gaat over vrouwen van middelbare leeftijd die helemaal losgaan tijdens een weekend in Napa Valley om de vijftigste verjaardag te vieren van Rachel Dratch. Het grappige is dat de film gebaseerd is op een weekend dat ze echt organiseerden met de vriendinnengroep voor Rachel’s 50ste verjaardag. En blijkbaar zijn sommige scènes dichter bij de realiteit dan je zou verwachten. 

Zin in een luchtige komedie die eens niet gaat over jonge dertigers die het gemaakt hebben in hun leven en op zoek zijn naar de liefde? Wine Country gaat over vrouwen van in de vijftig die geen blad voor de mond nemen en zich willen amuseren met véél flessen wijn.

Beste vriendinnen

In haar eerste regiedebuut brengt Amy Poehler SNL-alumnus, veel van haar real life beste vriendinnen samen. Rachel Dratch, Maya Rudolph, Tina Fey, Ana Gasteyer, Paula Pell en Emily Spivey (die samen met de schrijfster Liz Cackowski het scenario schreef) bundelen hun krachten samen voor een weekend “ontspannen” in Napa Valley, ter ere van de vijftigste verjaardag van Rebacca, het personage van Dratch. Wine Country is geïnspireerd door een soortgelijke trip die de crew in het echt maakte om de vijftigste verjaardag van Dratch te vieren. “Er zijn gewoon niet genoeg films die laten zien hoe het écht is om onze leeftijd te hebben en omringd te zijn door vrouwen die je al heel lang kent. Maar waar je voor een keer eens niet met elkaar moeten wedijveren voor een baan of een man”, vertelt Amy in een interview aan Vanity Fair.

Bekijk hier de trailer van de film:

Ruziemaken en veel wijn drinken

De zes vrouwen zijn al bevriend sinds ze samen als serveersters werkten in een pizzeria in Chicago. Ondertussen zijn ze veranderd en uit elkaar gegroeid, elk met hun eigen problemen en dat zorgt voor het nodige drama. Het weekend is gepland door controlefreak Abby (Amy Poehler), wiens gedetailleerde reisroute niet veel ademruimte toestaat, iets dat voor veel spanning zorgt in de groep. Naomi (Maya Rudolph) verbergt een geheim, Catherine (Ana Gasteyer) wil haar job opgeven, Val (Paula Pell) is geobsedeerd door een serveerster waar ze voor is gevallen, Jenny (Emily Spivey) probeert haar zorgen in bedwang te houden en het verjaardagsmeisje Rebecca (Rachel Dratch) weigert te accepteren dat ze vijftig is geworden.

De vriendinnen willen koste wat het kost ruzie vermijden maar uiteindelijk barst de bom. Het wordt een weekend zoals alle films met de geniale SNL-actrices, een komedie met een donker kantje maar vooral een vriendschap waar je altijd op kan rekenen en een grote hoeveelheid eerlijkheid.

Amy Poehler

Amy Poehler neemt je samen met haar vijf beste vriendinnen mee op avontuur door het prachtige Napa Valley. In 2016 maakten ze die trip in het echt maar die ging dan wel in Sonoma County door in plaats van in Napa Valley. Dratch vertelt aan de lifestylewebsite Eater dat de meeste momenten in de film ofwel echt zijn gebeurd, maar sterk overdreven zijn. Toch zijn er een aantal scènes in Wine Country die wel heel dicht bij de waarheid staan, zoals bijvoorbeeld een agressieve tarotkaartlezing die anders uitliep dan verwacht.

Het is vrijwel onmogelijk om geen plezier te beleven aan Wine Country, of het nu Pell is die de op maat gemaakte vibrators cadeau geeft, Spivey die spelregels opgelegd krijgt voor het maken van een afspeellijst of Rudolph die rouwt om de dood van Prince in het bubbelbad. Dus pak er snel een glas wijn bij en geniet van 90 minuten heerlijke ontspanning met deze komedie.

Hier zie je een foto van de vriendinnen duidelijk genietend tijdens de opnames:

Imdb

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen