Left Right
scrollTop top

Wingsuits: spectaculair maar gevaarlijk


Wingsuits: spectaculair maar gevaarlijk

In Zwitserland zijn een Nieuw-Zeelander en een Fransman omgekomen bij een ongeval met wingsuits. Een derde springer is ernstig gewond.

De drie mannen sprongen gisterennamiddag uit een helikopter boven de Lütschental-vallei in het centrale kanton Bern. Door een nog een onbekende reden crashten de drie in een weide nabij Sengg. 

Toen reddingswerkers ter plaatse kwamen, waren een 33-jarige Nieuw-Zeelander en een 34-jarige Fransman al overleden. Een derde man, wiens nationaliteit en leeftijd niet werden vrijgegeven, werd door een helikopter naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Gevaar

Jaarlijks verliezen zo’n twintig mensen het leven bij sprongen met wingsuits, een pak met ‘vleugels’ dat je toelaat grote afstanden te zweven. In augustus kwam Mark Sutton, die vorig jaar als James Bond met een parachute landde op de Olympische Spelen in Londen, nog om het leven bij nadat hij in Zwitserland tegen een bergrug knalde.

De gevaarlijke sport levert wel spectaculaire beelden op:

De waaghalzen vliegen soms echt vlakbij de grond en obstakels:

Het eerste filmpje bevat allemaal beelden uit Europa. Hier trekt een team naar de prachtige bergen in China. In de tiende minuut zie je hoe snel een ongeval gebeurd kan zijn, wanneer een pak plots een beetje afwijkt en de piloot bijna tegen een skilift knalt.

In het volgende filmpje vliegen stuntmannen vanaf minuut elf onder een arm van het beroemde Jezus-beeld in Rio de Janeiro:
Normaal landen wingsuitpiloten met een parachute, maar in dit filmpje slaagt Gary Connery erin te landen zonder.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810