Winnie en Jonah uit ‘Blind Getrouwd’ over moeilijke periode: “Als we dit overleven, is het for life”

Winnie Jonah Blind Getrouwd VTM
VTM

Het vorige seizoen van Blind Getrouwd op VTM was een groot succesverhaal voor Winnie en Jonah. Al tijdens hun huwelijk spatte de liefde tussen de twee eraf en ook later minderde dat niet. Toch gaat het ook voor hen soms wat stroever. Zeker tijdens de lockdown was dat het geval.

Heel wat koppels en gezinnen zullen tijdens de lockdown door de coronacrisis hebben gemerkt dat voortdurend op elkaars lip zitten niet altijd even gemakkelijk is. Als je elkaar via een televisieprogramma hebt leren kennen en nog maar juist samenwoont, is dat uiteraard niet anders. In de Story vertellen Winnie en Jonah uit Blind Getrouwd uitgebreid over die moeilijke periode.

Thuis werken

“Normaal ben je tijdens de kantooruren niet samen en heb je elkaar ’s avonds veel te vertellen. Maar door nu allebei van thuis te werken, leer je elkaar toch op een andere manier kennen”, legt Winnie uit. “Zo heeft Jonah overdag veel energie maar ’s avonds moest ik hem soms met rust laten. Dat is natuurlijk moeilijk als je samenwoont. Na mijn werkdag heb ik behoefte aan aandacht. Hij moet er nog aan wennen om rekening te houden met mij.”

Jonah beaamt dat. “We werden makkelijk afgeleid door elkaar, waardoor ons werk bleef liggen. Winnie werkt heel gestructureerd maar ik ben met duizend-en-een dingen tegelijk bezig en dat vraagt veel energie. Als zo’n energiebom als Winnie dan ’s avonds op mij valt, kan dat wel eens vermoeiend zijn. Dan moet ze me niet meer vragen om een bordspel te spelen”, legt hij uit.

Verbouwingen

Naast de lockdown zorgde ook de verbouwingen aan hun huis voor extra spanningen tussen Winnie en Jonah. “Er zijn al heftige dagen geweest, ja. Ook op mentaal vlak. Mijn werk, de verbouwingen, Blind Getrouwd, de lockdown, niet meer met mijn maten op café kunnen gaan … Dat was heel veel tegelijk. Er zijn momenten geweest dat ik hardhandig de deuren dichtsloeg. Er zijn dus zeker spanningen geweest”, zegt Jonah.

Winnie Jonah Blind Getrouwd VTM 2.jpg
VTM

“Niet zozeer omdat er een probleem was tussen ons, maar de verbouwingen zorgen voor stress en nemen veel tijd in beslag, ook in het weekend. Veel ruimte om in het weekend samen iets leuk te doen is er dan niet. Ik wilde bijvoorbeeld een weekend met ons twee plannen, maar dan reageert hij kortaf dat dat niet zal gaan. Ik snap dat wel, er kwam de voorbije maanden heel veel op ons af. Maar kijk, we zijn er goed doorgekomen. Het is een voordeel dat we nog niet lang getrouwd zijn. Er is nog veel verliefdheid tussen ons, nu zijn we nog tolerant tegenover elkaar”, gaat Winnie verder.

“Er zullen ongetwijfeld nog discussies komen. Blijven praten met elkaar is de boodschap. We kunnen alles tegen elkaar zeggen, soms met de verkeerde woorden en soms komt het hard over, maar we komen er altijd wel uit. We hopen dat de meeste verbouwingswerken tegen het einde van het jaar achter de rug zullen zijn. Als we dat overleefd hebben als koppel, is het for life“, besluit Jonah.

Gesponsorde artikelen