Winterland Hasselt gaat toch door ondanks zware brand in opslagplaats

Winterland Hasselt gaat toch door ondanks zware brand in opslagplaats

Er is gisteravond brand uitgebroken in de gigantische loods aan de Corda Campus in Hasselt, waar de spullen voor Winterland Hasselt opgeborgen stonden. Er is mogelijk asbestgevaar. Toch laten de organisatoren het hoofd niet hangen: Winterland gaat gewoon door van 18 november tot 7 januari 2018.

Heel Limburg kijkt er sinds het begin van het schooljaar al naar uit: jenevertjes drinken op Hasselt Winterland. Tot ieder verdriet vatte de loods, waar de spullen voor het evenement opgeslagen stonde, gisteren vuur. Dat meldt Het Belang van Limburg. De organisatie heeft ondertussen gereageerd via Facebook: “Brand in onze opslagruimte heeft afgelopen nacht een groot deel van onze decoratie verwoest. Maar het sterke Winterlandteam blijft niet bij de pakken zitten. De tiende editie van Winterland zal zijn deuren openen zoals voorzien! Van 18 november tot 7 januari 2018.” Er wordt gevreesd dat de meeste houten chalets in de brand gebleven zijn. “We bekijken momenteel over wat het allemaal exact gaat”, klinkt het.

Naast Winterland gebruikte ook de Hasseltse Kringloopwinkel de opslagruimte. De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend. Aangezien het gebouw zo oud is, is de kans op de aanwezigheid van asbest groot. Daarom is een gespecialiseerd team metingen aan het doen. Er wordt aan de buurtbewoners gevraagd om de ramen en deuren gesloten te houden.

Het Facebook-bericht van de organisatie:

Gesponsorde artikelen