Winterse interieuritems voor een prikje

Winterse interieuritems voor een prikje

De winter is er bijna dus het wordt binnenshuis net iets gezelliger. Meestal kunnen kleine dingen zoals een kaars, kussentjes of een matje al heel veel doen. Hier zijn enkele interieuritems die je huisje meteen winters maken en bovendien ook niet veel kosten. 

Glazen potje: Bol.com 14,95 euro of glazen stolp: Ikea 12,99 euro

Om wat sfeer in huis te brengen, moet je eigenlijk geen te gekke interieurveranderingen doen. Haal gewoon enkele glazen potjes of stolpen en zet ze op tafel. Steek er kaarsjes, lichtjes, dennentakken of andere decoratie in, en je krijgt meteen een winters sfeertje.

Om het helemaal af te werken, kan je ook een lintje rond het glas binden. Daarnaast kan je ook de potjes in een mooi schaaltje of op een houten stonk zetten. Heel Instagramwaardig trouwens!

Lichtjes: Ikea 2,99 euro

Kaarsen en lichtjes doen het altijd, maar let wel op dat je er niet over gaat. Als je kiest voor lichtversiering, moet je ook geen verblindende kamer creëren. Koop enkele lichtslingers en hang ze niet zomaar op, maar benut ze op een originele manier.

Wat kan je allemaal doen met sfeerlichtjes?

  • In een glazen pot of stolp steken en op je tafel zetten
  • Als lint gebruiken om je winterfoto’s aan te hangen
  • Aan kale takken hangen
  • Lintjes aan de sfeerlichtjes hangen voor een romantische winterlook

Heel mooi, maar wees wel veilig en controleer je lichtjes altijd op brandgevaar.

Houten stronk: Etsy 6,50 euro

Enkele kaarsjes (of dennenappels) op een houten stronk en het lijkt alsof heel je kamer is ondergedompeld in de winter. Een kleine en goedkope aanpassing die zorgt voor een grote verandering! Mooi, handig en elke winter herbruikbaar.

Dennenappels: Riviera Maison 7,95 euro

Nog zoiets … Dennenappels! Door dennenappels op tafel, in een schaaltje, een mandje of een glazen potje te zetten, creëer je meteen een winterse sfeer. Je kan zelf kiezen of je er nog iets aan wil toevoegen zoals lichtjes of groene dennentakken.

Creatief ideetje voor tijdens de feestdagen: bespuit de appels met goud of zilver.

Tafelloper: Maisons du Monde 25,99 euro

Een tafelloper tijdens de feestdagen is een beetje vanzelfsprekend. Maar een zachte fluffy loper straalt gewoon winter uit. Als je zo’n loper ziet staan in de winkel denk je waarschijnlijk “Wtf!?”, tot het op je tafel ligt en het een absolute meerwaarde geeft aan je interieur.

Lantaarn: Maisons du Monde 21,99 euro

Met een lantaarn breng je de gezelligheid meteen in huis. Het is leuk en geeft meteen een warm gevoel. ’t Is ook gewoon een leuke trigger naar de feestdagen.

Kerstballen op een schaal: Bol.com 7,50 euro

Als je genoeg kerstballen hebt, dan kan je er enkelen gewoon in een schaaltje plaatsen op tafel. Zo sluip je langzaam maar zeker naar Kerstmis en kan je al stiekem beginnen genieten van de kerstsfeer.

Vazen: JYSK 3,99 euro

Een leuk vaasje kan ook al veel doen om een winters effect te creëren. Denk maar aan grijze en beige vazen. Uiteraard doen gouden en zilveren vazen het ook altijd als het kouder is, maar dan moet je wel oppassen met wat je erbij zet. Goed combineren is de boodschap bij vazen (en bij de rest eigenlijk ook).

Zachte kruk: Action 7,99 euro

Door een zachte kruk te zetten in je living of slaapkamer, creëer je meteen een Scandinavische look. Je interieur lijkt heel winters waardoor je zeker een extra puntje krijgt voor design.

Trendy plaid: Ikea 9,99 euro

Als je denkt dat een plaid alleen maar dient om je warm te houden, dan heb je het mis … Heel mis! Een plaid in de zetel leggen, zorgt meteen voor een gezellige winterse sfeer in huis.

Neutrale kleuren zoals beige, bruin, grijs en donkerblauw (afhankelijk van je interieur) zijn heel mooi. Maar een plaid met een leuk printje kan het ook wel doen!

Kussens: Ikea van 2,99 euro tot 14,99 euro

Kussens kunnen heel wat veranderen aan je interieur. Om een winterse sfeer te creëren is de stof van je kussen heel belangrijk. Gladde stoffen zoals satijn en zijde laat je best even in de kast liggen. In de winter ga je best voor wollen en dikke katoenen stoffen.

Het is ook niet omdat je een winterse sfeer wil, dat je alles donker en grijs moet houden. Door af en toe een kleurrijk maar toch winters kussentje op de zetel te zetten, ziet je kamer er opeens veel mooier uit. Doorbreek de standaardkleuren die aanwezig zijn in je living door één felle kleur. Heb je drie beige kussens? Gooi er een gouden tussen! Zwart-witte kussens zijn ook heel mooi in de winter.

Wil je er toch helemaal voor gaan? Probeer dan eens een kussentje of twee met motiefjes zoals ruitjes, driehoekjes en lijnen. Laat die Scandinavische stijl maar komen in de winter!

Tapijt: Lidl 24,99 euro

Waarschijnlijk heb je enkele kleuren waarvan je gek bent en die komen ook vaak terug in je living en slaapkamer. Maar het is niet de bedoeling om alles in eenzelfde kleur in te richten. Net zoals kussens, kan je ook soms over the edge gaan met tapijten. Let wel op, je mag erover gaan maar wel op een sobere manier. Denk bijvoorbeeld aan leuke motiefjes maar in typische winterkleuren. Andersom kan natuurlijk ook.

Tapijt met pels: Ikea 9,99 euro

Ben je eerder fan van eenkleurige tapijten? Dan kan je uiteraard gaan voor een tapijtje met een pels. Heel mooi en trendy!

Dekbed: Beddinghouse 39,95 euro

Wist je dat een dekbed eigenlijk je slaapkamer maakt? Daarom kan je je slaapkamer een winterse look geven door enkel een Scandinavische of een warme overtrek met een leuke print op je bed te leggen. Oh ja, een zachte plaid erover hangen, kan zeker geen kwaad.

Nu is het aan jou!

Gesponsorde artikelen