Wist je dat ons lichaam groeit in de ruimte? Hier zijn 5 vreemde dingen die ons lichaam doet

Wist je dat ons lichaam groeit in de ruimte? Hier zijn 5 vreemde dingen die ons lichaam doet

We vinden het allemaal normaal om kippenvel te krijgen of te bibberen als we het koud hebben. Maar, waarom krijgen we kippenvel? En waarom trillen we eigenlijk? Eigenlijk is dat toch allemaal vreemd, niet? 

1. Je groeit in de ruimte

Wist je dat je in de ruimte groeit!?

Astronaut Scott bracht 520 dagen door in de ruimte. Een van de meest verbazingwekkende dingen die hij ontdekte tijdens zijn reis, is dat hij was gegroeid. Hij vertelde CNBC dat ons lichaam op aarde wordt ‘gecomprimeerd’ door de zwaartekracht. In de ruimte is er minder zwaartekracht dus je lichaam ontspant en groeit een beetje.

Hoe gek is het om te beseffen dat ons lichaam op aarde eigenlijk gecomprimeerd is?

2. Kippenvel

Kippenvel is toch ook een beetje vreemd, niet? Je bent rustig een film aan het kijken en wordt een beetje emotioneel: hup, je haren komen overeind te staan.

Als je enthousiast of bang bent, trekken je spieren samen door adrenaline. Als gevolg gaan je haren rechtstaan. Nooit je kat kwaad zien worden? Als het koud is, krijg je ook kippenvel omdat de haren je lichaam zouden isoleren van de kou. Misschien dan toch jammer dat we niet zoveel haar hebben?

3. Slecht weer voelen aankomen

GIPHY

Als je het slechte weer voelt aankomen, komt dat niet door je zesde zintuig. Eigenlijk verandert het zenuwweefsel in onze gewrichten als het kouder of warmer wordt. Je gewrichten versoepel of verstijven door het weer. Sommige mensen hebben zelfs pijn in de knieën.

4. Trillen

GIPHY

Als je het koud hebt, dan tril je. Eigenlijk maakt je lichaam kleine bewegingen om energie op te wekken en om je op te warmen.

Bedankt lichaam!

5. Rimpelige huid door water

iStock

Het is een beetje vies, maar ook hier bestaat een verklaring voor. Als voorwerpen nat worden, worden ze glad en glibberig. Je lichaam past zich aan zodat je een betere grip hebt als je huid nat is. Daarnaast kan je ook beter bewegen en minder snel uitglijden. Handig toch?

Ons lichaam is zo fascinerend!

Gesponsorde artikelen