Wist jij al dat Twitter het aantal toegelaten tekens heeft verdubbeld?

Wist jij al dat Twitter het aantal toegelaten tekens heeft verdubbeld?

Het is eindelijk zover! Na 11 jaar verdubbelt Twitter het aantal tekens en mogen wij langere tweets de wereld insturen. Een tweet heeft nu een limiet van 280 tekens in plaats van 140. Tijd om ons echt te laten gaan op Twitter!

Vanaf nu kunnen Twitter-gebruikers zich volledig laten gaan in tweets met een limiet van 280 tekens in plaats van 140 tekens. Het bedrijf is al bezig met het verspreiden van deze vernieuwing. Zodra je op de website of applicatie van Twitter 240 tekens ziet staan in plaats van 140 heb je toegang tot deze nieuwe versie.

Getest en goedgekeurd

Twitter heeft eerst een aantal maanden het dubbele aantal tekens uitgetest bij enkele Twitter-gebruikers. Volgens het bedrijf waren de resultaten opmerkelijk omdat de gebruikers duidelijk gehecht zijn aan een maximum van 140 tekens. “Slechts 5 procent van de tweets was langer dan 140 tekens en slechts 2 procent was meer dan 190 tekens.” Het waren vooral gebruikers die meer en vaker tweeten die ook meer dan 140 tekens gebruikten. Net daarom besliste Twitter om de aanpassing te maken: “Gebruikers gaan niet vaak tot de limiet.”

Twitter maakte de verdubbeling van het aantal tekens uiteraard ook bekend op hun eigen pagina. “We breiden de limiet uit”, luidt het in de tweet. “We willen dat het voor iedereen gemakkelijker en sneller wordt om zichzelf te uiten.” Bij Twitter willen ze “Meer tekens. Meer expressie. Meer van wat er gebeurt”.

Meer en sneller

Twitter heeft geanalyseerd dat gebruikers niet vaak tot de limiet van 140 tekens gaan. Daarom wil het bedrijf dat gebruikers het makkelijker hebben op Twiiter. “Meer ruimte om hun gedachten neer te typen in een tweet, ongeacht de limiet,” luidt het in een bericht van het bedrijf. “Hierdoor kunnen ze zeggen wat ze willen en ook sneller tweeten.”

Wij hebben al toegang tot de nieuwe limiet op onze Twitter! En jij?

Gesponsorde artikelen