Wist jij dat je met Gmail een mail kunt terugroepen? Google wil dat we die feature nu allemaal gebruiken

Wist jij dat je met Gmail een mail kunt terugroepen? Google wil dat we die feature nu allemaal gebruiken

Het klinkt als muziek in de oren: een optie waarmee je een verzonden e-mail kunt terugroepen voor de ontvanger hem kan lezen. We hebben allemaal toch al eens meegemaakt dat we een mail versturen naar een persoon voor wie die helemaal niet bestemd is. Extra pijnlijk als er dan gevoelige informatie in staat. Maar Google heeft daar al een trucje voor dat je misschien nog niet kende.

De kans bestaat dat deze tool helemaal niet nieuw voor je is, want Google biedt de optie al lang aan. Ze zat alleen nog redelijk goed verstopt, maar nu is het de bedoeling dat de feature echt een onderdeel van je Gmail-repertoire gaat worden. Je kan de feature in het menu van je instellingen aanzetten en kiezen om binnen een periode van vijf, tien, twintig of dertig seconden je mail te kunnen terugroepen. Veel tijd heb je nog altijd niet, dus niet panikeren wanneer je plots je blunder merkt. Snel handelen is de boodschap.

Gmail Lab

Onlangs is het probeersel van Google ook aan de Gmail-app toegevoegd. Maar aangezien de 900 miljoen gebruikers van de maildienst er niet allemaal van zullen hebben gehoord, wil Google er ons toch eens op attent maken dat deze optie nu gewoon tussen onze standaardinstellingen zal staan. Maar je zal het dus wel zelf moeten activeren, aangezien de optie nog niet actief zal zijn.

Gmail heeft een speciaal Lab met experimenten, dingen die zo “zot” zijn dat ze eerst moeten worden uitgetest. Zo zijn ze bijvoorbeeld ook bezig met een feature die een icoontje naast je mail zou plaatsen om te bewijzen dat een mail echt van een bedrijf zoals eBay komt, want spammers proberen die vaak te vervalsen.

(Bron: The Guardian)

Gesponsorde artikelen