Witte Huis vaardigde nog geen enkele maatregel tegen Russische cyberaanvallen uit

Witte Huis vaardigde nog geen enkele maatregel tegen Russische cyberaanvallen uit

De Amerikaanse veiligheidsdienst NSA  (National Security Agency) wacht nog steeds op orders vanuit het Witte Huis om te verhinderen dat Rusland Amerikaanse verkiezingen blijft beïnvloeden. Dat heeft Mike Rogers, de directeur van de National Security Agency, gezegd tegenover het Senate Armed Services Committee. 

Naast het feit dat Rogers de directeur van NSA is, bekleedt hij ook nog positie van bevelhebber van de Amerikaanse Cyber Command. Rogers meldde aan de senatoren dat hij enkele ‘bijkomende toelatingen’ nodig had zodat hij het probleem van de Russische cyberaanvallen kan aanpakken.

“Uiteindelijk is het president Trump die daarvoor de ultieme goedkeuring moet geven op basis van een vraag van de Minister van Defensie”, zei hij. Nog volgens Rogers is de NSA wel gestart met ‘enig specifiek werk’ inzake het probleem.

Rechstreekse confrontatie geen oplossing

Op een vraag van een aantal Democratische senaatsleden bevestigde Rogers dat de ‘Russen geen enkele prijs hebben betaald voor hun gedrag, ten minste niet een prijs die hun gedrag inzake de beïnvloeding van verkiezingen op significante manier heeft gewijzigd”. Wel zei Rogers niet overtuigd te zijn dat het rechtstreeks confronteren van Russische hackers de beste oplossing is.

Gesponsorde artikelen