WK 2022: Ontroostbare Lukaku uit frustraties op dug-out

De ontgoocheling bij de spelers en staf van de Belgische nationale voetbalploeg was groot na de vroegtijdige uitschakeling op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Romelu Lukaku was echter veruit het meest ontroostbaar en gefrustreerd. En daarbij sneuvelde ook een deel van de dug-out.

Ondanks een sterke tweede helft is België er in zijn laatste groepswedstrijd niet in geslaagd te scoren tegen Kroatië. Door het 0-0-gelijkspel zijn de Rode Duivels als derde in hun groep uitgeschakeld op het WK 2022 in Qatar.

4 kansen voor Lukaku

Nochtans verdiende België eigenlijk wel een doelpunt, zeker na de rust. In de tweede helft bracht Roberto Martinez ‘de grote verlosser’ Romelu Lukaku in voor een zwakke Dries Mertens. Dat zorgde meteen voor het nodige gevaar, want in tegenstelling tot in de eerste helft nam België de wedstrijd nu wel in handen. Tot vier keer toe kreeg Lukaku een grote kans, maar telkens stond de paal of een Kroaat in de weg. Vooral de amper 20-jarige verdediger Josko Gvardiol – met een gebroken neus – hield Kroatië in het toernooi.

Na afloop was de frustratie en de ontgoocheling bij Romelu Lukaku dan ook heel groot. De 29-jarige Belgische topschutter aller tijden had er de voorbije maand alles aan gedaan om speelklaar te raken op het WK, maar kon uiteindelijk maar 9 minuten meedoen tegen Marokko en één helft tegen Kroatië. Naast een gebrek aan wedstrijdritme had de sterke aanvaller ongetwijfeld ook nog wat last van zijn aanslepende blessure.

Na het laatste fluitsignaal richtte hij zijn frustratie op een zijpaneel van de dug-out dat hij kapot sloeg. Daarnaast stortte hij al huilend en ontroostbaar neer. Assistent-bondscoach Thierry Henry zou zich ontfermen over de onfortuinlijke Lukaku.

Bekijk hier hoe Lukaku zijn frustraties uit op de dug-out:

Henry troost de ontgoochelde Lukaku

Meer
Lees meer...