Left Right
scrollTop top

WK ‘Fortnite’ gaat vandaag van start mét twee Belgen in de finale


Fortnite
© GettyImages

Wie dacht dat Fortnite “zomaar een spel” was, heeft het fout, want het WK van het spel is vandaag van start gegaan. In dat WK zullen ook twee Belgen te zien zijn in de finale. Die gaan al zeker niet met lege handen naar huis, want elke deelnemer aan de finale krijgt al zeker een geldprijs van 50.000 dollar en de eindwinnaar gaat zelfs met maar liefst 3 miljoen naar huis.

Geld verdienen door te gamen, het is tegenwoordig mogelijk. En je kan zelfs grof geld verdienen. De beste Fortnite-speler van de wereld kan dit weekend zomaar even 3 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) opstrijken op het Wereldkampioenschap Fortnite.

WK Fortnite

Het Wereldkampioenschap Fortnite vindt dit weekend plaats in het Amerikaanse New York. De afgelopen maanden werden in de kwalificatierondes de beste Fortnite-spelers van respectievelijk Azië, Europa, Noord-Amerika Oost, Noord-Amerika West, Zuid Amerika en Oceanië bepaald en die nemen het nu tegen elkaar op in de finale.

Er zijn twee categorieën waarbij de winnaar telkens met 3 miljoen dollar naar huis gaat. Enerzijds zijn er duo’s die het tegen elkaar opnemen, anderzijds is er ook de solocompetitie. In beide categorieën dingt er een Belg mee naar de eindwinst.

Belgen

Bij de duo’s, die vandaag al in actie komen, is er nog één Belg te vinden. Dat is Noward, die deel uitmaakt van het duo COOLER. Zij kwalificeerden zich begin juni al voor de duofinale van het WK. Deze wordt om 19 uur Belgische tijd gespeeld.

Bij de 99 deelnemers in de solocategorie is ook één Belg terug te vinden. Dat is DRG van het team Vitality. Achter die naam gaat de 15-jarige Evan Depauw schuil. Hij werd eerder al 2de op de Occitania Gaming Convention 2018 in Frankrijk en haalde brons op CES.

DRG is niet alleen de enige Belg in de solocompetitie van het WK, hij is ook de enige speler uit de Benelux die zich wist te plaatsen voor deze finale. Er staat dus veel op het spel voor de 15-jarige gamer.

Prijzenpot

Het WK Fortnite winnen is niet alleen een grote eer, het is ook een letterlijke verrijking. Gewoon deelnemen aan de finale levert je namelijk al 50.000 dollar (44.900 euro) op. Wie uiteindelijk wint, krijgt 3 miljoen dollar (2,7 miljoen euro). In totaal wordt er 300 miljoen dollar (270 miljoen euro) verdeeld, de grootste prijzenpot uit de geschiedenis van esports.

Om te winnen moet je, zoals dat altijd gaat in Fortnite, als enige overblijven. De 99 spelers (of 49 duo’s) worden op het speeleiland gedropt en daar spelen ze tot er maar één speler, de wereldkampioen, overblijft.

Evenement

Het WK is ook een echt evenement. Dat door duizenden mensen live bijgewoond wordt. De finale wordt gespeeld in het Arthur Ashe Stadium, hetzelfde stadium waar het tennistoernooi US Open wordt gespeeld.  In dit stadium in New York kan 22.500 man binnen. Daarnaast wordt er verwacht dat nog eens honderduizenden mensen live mee zullen kijken.

Gamen is dus duidelijk niet langer iets voor asociale pubers in hun slaapkamer, maar het is een industrie geworden waarin veel geld te verdienen valt.

Het WK Fortnite is live te volgen via Twitch.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938