‘Wonder Woman’-regisseur Patty Jenkins tekent exclusief contract met Netflix

Het lijstje wordt lang: na Ryan Murphy, de Obama’s, Kenya Barris van Black-ish en Game Of Thrones-scenaristen David Benioff en D.B. Weiss heeft nu ook Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins een exclusief contract getekend met Netflix.

Het zou gaan om een deal van drie jaar waar ze naar verluidt zo’n tien miljoen dollar (ongeveer 9 miljoen euro) voor gekregen heeft. In die tijd zou ze voor Netflix zowel series als films gaan produceren.

Patty Jenkins

Het is voor Jenkins geen totale stap in het onbekende, want Jenkins werkte eerder al mee aan (televisie)series. In 2011 werd ze al genomineerd voor haar regie voor de pilootaflevering van de Amerikaanse remake van The Killing. Verder regisseerde ze ook al afleveringen van onder andere Entourage en Arrested Development.

Charlize Therone & Patty Jenkins (2004)

Op filmvlak scoorde ze in 2003 met Monster, waarvoor Charlize Therone zich onherkenbaar maakte en voor een Oscar genomineerd werd. Jenkins was ook de eerste vrouw die een budget van meer dan 100 miljoen euro kreeg om een superheldenfilm te maken. Sinds Wonder Woman (2017) zo’n 800 miljoen euro opbracht staat ze een schavot hoger in Hollywood. De regisseur wilde bewijzen dat ook een vrouw een uitstekende actiefilm zou kunnen regisseren. Het vervolg – Wonder Woman 1984 – zou in de vroege zomer van 2020 moeten verschijnen.

Welke projecten Jenkins voor Netflix onder haar hoede gaat nemen, is voorlopig nog niet geweten.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen